Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csitáry-Hock Tamás kapta idén a Penna Regia díjat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 18.

Image A Hiemer-házban került sor a Szabad Sajtó Napja alkalmából szervezett ünnepségre. Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a helyi szerkesztőségek tagjait és itt került sor a 2013-as Penna Regia díj átadására is. A Közgyűlés idén Csitáry-Hock Tamásnak ítélte oda az elismerést.

 
Csitáry-Hock Tamás szakmai pályafutásának rövid összefoglalója, amely az ünnepségen elhangzott:
 
"A 2013-as év kitüntetettje nemcsak saját maga, hanem – ahogy neve is mutatja – családi hagyományai révén is igazi székesfehérvári lokálpatrióta. Saját bevallása szerint sosem készült erre a pályára, mégis belecsöppent. És az is csak jóval később derült ki számára, hogy elődei is újságírással foglalkoztak, sőt, hogy saját lapjuk is volt. Szakmai pályafutása során dolgozott már rádiónál és televíziónál, valamint a klasszikus újságírás területén is kipróbálta magát.
 
Mindemellett immár többkötetes író is. Nevét az országban, sőt a határon túli magyarok lakta területeken is az általa jegyzett művekről ismerik, internetes idézetkeresőkben szerepelnek a névjegyévé vált rövid, frappáns, egyedi gondolatokkal teli szövegei. Mi, székesfehérváriak mégis a helyi sajtóban végzett fáradhatatlan munkájáért és az általa immár több évtizede készített helyszíni tudósításokért, riportokért, stúdióbeszélgetésekért és cikkekért vagyunk hálásak.
 
1990 januárjában jelent meg az első néhány soros írása a Fehérvári Hétben, közben már több országos lapnak rövid ideig a Fejér Megyei Hírlapnak is írt a kilencvenes évek elején. Rádiós pályafutása az akkor induló Vörösmarty Rádióban indult, majd 1995-ben csatlakozott a Fehérvár Televízió munkatársaihoz. Az ezredforduló környéki időszakban indult a Fehérvári Polgárban az Alakok című sorozat, amelyet később, a Fehérvári 7 Napnál a Fehérvári élet anno követett.
 
Segédkezett a Magyar Katolikus Rádió fehérvári frekvenciájának indításában, majd ez év február 28-ig munkatársa is volt a rádiónak. 2012 nyarán alapító tagja az Alba Civil Média Szociális Szövetkezetnek, amely decemberben az egykori családi lap, a Székesfehérvár és Vidékének kiadója lett, s így régi álma vált valóra azzal, hogy a lap főszerkesztőjének kérték fel. Március 15-i, forradalmi különkiadásuk éppen most van nyomdában.
 
Mindezen érdemek elismeréseként Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2013-ban, a város ünnepi évében Csitáry-Hock Tamásnak adományozza a Penna Regia díjat."
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >