Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ülésezett a Multiszektorális Irányító Bizottság
Ülésezett a Multiszektorális Irányító Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 22.

Image Az Egészségfejlesztési Terv idei intézkedéseiről volt szó a Multiszektorális Irányító Bizottság mai ülésén, amelyen részt vett Monspart Sarolta. A MOB alelnöke a témához kapcsolódva előadást tartott arról, hogyan tudjuk megteremteni a napi energiaegyensúlyt, amely az egészséges életmód alapja.

 
Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervének idei feladatairól tárgyaltak a Multiszektorális Irányító Bizottság (MIB) legutóbbi ülésén. Az egészségügy, a szociális ellátás, a sport, az oktatás és a környezetvédelem területén jártas szakemberek először Monspart Sarolta előadását hallgatták meg „A napi 24 óra energiaegyensúlya” címmel.
 
A MOB alelnöke elismeréssel szólt arról a munkáról, amelyet az önkormányzat és a MIB felvállalta a székesfehérváriak egészségi állapotának javítása, a különböző szűrőprogramokkal a megelőzés erősítése és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében.
 
A MOB alelnöke, aki előadása előtt megtornáztatta a bizottság tagjait, kiemelte:
 
„Magyarországon tíz emberből kilenc semmit nem mozog. Az edzéssel - lehetőség szerint hetente háromszor - karbantartjuk a testet, és segítjük a szellem frissességét. A nőknek kiemelt szerepük van, hiszen ők a család egészség- és életmód karmesterei. Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy aki ma cselekedni, tenni akar az egészséges életmód megteremtése érdekében, annak maga magának is edzettnek kell lenni testben és lélekben.”- hangsúlyozta Monspart Sarolta.
 
Az előadást követően Östör Annamária egészségügyi és spottanácsnok, a Bizottság társelnöke elmondta, hogy az idei intézkedési tervben a már megkezdett feladatok folytatódnak, illetve új kihívások is várhatóak többek között annak köszönhetően, hogy 2013-ban Székesfehérvár tölti be az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének elnöki posztját.
 
Az idei tervben szerepel a prevenciós naptár bevezetése. Östör Annamária arra kérte a bizottság szakembereit, hogy az egészséggel, sporttal kapcsolatos rendezvényeket, programokat vezessék fel a naptárba annak érdekében, hogy minél szélesebb körű legyen a tájékoztatás. Folytatódik a fogászati program az óvodákban. Az iskolai drog-prevenciót a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal együttműködve végzi.
 
Szűréseket szerveznek, várják az érdeklődőket a Szülők Akadémiája című előadás-sorozatra, és az érbetegek gyógytornájával bővülve folytatódik a Nyitott Tornatermek program. A székesfehérvári Önkormányzat által biztosított, az országban egyedülálló akció keretében mintegy négyezer ember tud hetente ingyen mozogni a város iskoláinak tornatermeiben.
 
A város csatlakozott országos programokhoz, a mellrák elleni sétához és a Szív Napjához, illetve világméretű akciókhoz, a Magas Vérnyomás Világnapjához és a Diabétesz Világnapjához.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >