Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elindult a Vásárlóbarát Város Program
Elindult a Vásárlóbarát Város Program Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 22.

Image Eddig 31 vállalkozás csatlakozott a Vásárlóbarát Város Programhoz. A kezdeményezést az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért indította útjára Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával. A csatlakozást igazoló emblémákat az üzletek képviselői  dr. Cser-Palkovics András polgármestertől vehették át a Hiemer-házban.

 
 
A rendezvényen jelen volt Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag is, a programot elindító szakmai szervezetek képviseletében. 
 
Tavaly született meg a „Székesfehérvár a Vásárlóbarát Város” program ötlete, melynek részletes kidolgozása után most immár el is indult az új kezdeményezés. A programot jelképező emblémákat a napokban adták át azoknak az üzleteknek és vállalkozásoknak, akik eddig csatlakoztak a fogyasztóvédelmi programhoz.
 
A Hiemer-ház Gótikus termében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket.
 
„Székesfehérváron - ezt több felmérésből is tudjuk - kiemelkedő a vásárlóerő. Sajnos az itt megtermelt forintok nem mind helyben kerülnek elköltésre. A mi közös feladatunk, hogy ez az arány javuljon. Meggyőződésem, hogy ebben az önkormányzatnak is van feladata, de az üzleteknek is érdekük az a kölcsönös együttműködésen alapuló jó kapcsolat, amely nemcsak a Vásárlóbarát Város programot elindító szakmai szervezetekkel, hanem magukkal a vásárlókkal is kialakulhat ezen keresztül. Úgy látom, hogy manapság átalakulóban van a kereskedelem és átalakulnak a vásárlói szokások. Szeretjük tudni, hogy ahova betérünk, ott jó minőségű, megbízható terméket kapunk és ha bármi problémánk adódik vele, akkor is van hova fordulnunk. Hiszek abban, hogy mint az élet más területén, így itt is megtérül a korrektség. Ezért is voltam polgármesterként egyik elindítója és támogatója a „Székesfehérvár a Vásárlóbarát Város” programnak. Örülök, hogy egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.
 
A Vásárlóbarát Város Programot az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért indította útjára Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával. A kezdeményezés elsődleges célja a helyi kereskedők, vállalkozók és a fogyasztóvédelmi társadalmi intézmények, szervezetek közötti együttműködés kialakítása, a tisztességes és etikus piaci magatartás továbbfejlesztése.
 
„Célunk az volt, hogy a 2013-as Szent István Emlékév fogyasztóvédelmi szakmai programmal is bővüljön. Az üzletekben kikerülő emblémán magyarul, németül és angolul is szerepel az, hogy ez egy vásárlóbarát hely, etikus kereskedelmi egység. Ezzel a turizmust és a városmarketinget is szolgáljuk. Reméljük, hogy minél több kiadványba bekerül a Vásárlóbarát Város program híre és a megbízhatóság még több turistát vonz Székesfehérvárra.” – fogalmazott Németh László kuratóriumi elnök.
 
A program résztvevőinek köre nyitott, eddig 31 vállalkozás és üzlet csatlakozott a helyi kezdeményezéshez. Továbbra is várják kereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató üzletek jelentkezését, akik vállalják, hogy a fogyasztóvédelem és a tudatos vásárlói magtartás, valamint az etikus piaci megatartás erősítése érdekében közösen dolgoznának a program elindítóival.
 
"A Vásárlóbarát Város Program egy folyamatosan bővülő szolgáltatási lehetőség. Örülnénk is, ha minél többen csatlakoznának hozzá, hiszen ezzel is azt üzenhetnénk, hogy az etikus piaci magatartás is lehet kifizetődő. Márpedig az üzletek tudják legjobban, mennyire igaz a mondás, hogy az emberek a lábukkal szavaznak. Reméljük, hogy nő a csatlakozóknál a vásárlók száma." - tette hozzá Domokos Tamás kuratóriumi tag.
 
A programot jelképező emblémát üzleteikben kihelyezhetik a tagok.
 
A Fehérvári Civil Központban működő Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért szakembereinél pedig folyamatosan nyilvántartja azon vállalkozásokat, amelyek jogosan használják a Vásárlóbarát Város emblémát, és rövid bemutatkozó szöveget is összeállítanak az üzletekről.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >