Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rögbi bajnoki - és külföldi vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 25.

Image A Fehérvár Rugby Club vasárnap otthonában fogadta bajnoki mérkőzésen a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club kadett és junior korosztályú csapatát. Eredmény: Kadett bajnoki: FRC - Kecskemét 7-:34 /0-12

 
Gyolcsos Ferenctől megtudtuk, hogy az első félidő 12. percében a Kecskemét öt pontos vezetést szerzett, ezt követően a mérkőzés kiegyenlítettnek tűnt. A fehérvári kadettek nem tudták az ellenfél védelmét áttörni, a Kecskemét viszont igen. A hazai csapat irányítójátékosának sérülését követően a vendégek hét pontot szereztek, így a félidő vége 0 -12 volt. A második félidő első tíz percében két célt is kapott a Fehérvár. (0 -:24)
 
A félidő 15. percében Csákberényi Nagy András néhány kecskeméti játékoson átgázolva öt pontos célt szerzett, majd a jutalomrúgást Kerék Ádám csapatkapitány értékesítette két pontért. (7 - 24) A jóval termetesebb kecskemétiek még tíz pontot szereztek, így a végeredmény 7-:34 lett a Kecskemét javára.
 
Nincs szégyellnivalója a fehérvári gárdának, férfiként harcoltak, nem ijedtek meg a náluk nagyobb ellenféltől.A fehérvári kadett csapat a korosztálya alsó határán van, így az igazi eredmény a 2013-2014-es bajnoki fordulókon várható tőlük.
 
Junior bajnoki: FRC - Kecskemét 39 - 22 /24-:12
 
Ezen a mérkőzésen már igazi küzdelmet, magas szintű stratégiát láthatott a közönség a hideg idő ellenére. Az első félidő 5. percében Wollek Gábor vetődött a kecskemétiek célterületére (5 - 0). Egy perccel később a vendégcsapat egy jól szervezett támadást követően az FRC centersorán áttörve 7 pontot szerzett. (5 -:7) A 14. percben Antal Benjamin 20 méteres egyéni szólóját követően öt pontos célt szerzett, ami Kósa Bálint jutalomrúgásával hét pontra nőtt. (12 -:7) Tovább rohamozott a Fehérvár, így az eredmény Krepsz Áron öt pontos céljával, majd Kósa két pontos jutalomrúgásával 19:5-re módosult.
 
A kiváló játékosokat felvonultató Kecskemét ismét átfutott a fehérvári centersoron. (19-12) A félidő végén a 15-ös számmal játszó Révfalusi Bálint céljával 24 -12-re módosult az állás. A második félidő: 2. percében a rendkívüli fizikummal bíró Sopisz Aposztolis három ellenfelét betolva újabb öt pontot szerzett. (29 -:7) Pár perccel később a kecskeméti "táncoslábú" centerek megint kicselezték az FRC védőit. (29:- 17)
 
Antal Benjámin nem adta fel, újabb öt pontos céllal növelte csapatának pontjait. (34 -:17) Az "utolsó szót" a Kecskemét mondta ki, ismét lefutották a fehérváriakat. (34 - 22) Ez maradt a végeredmény is, győzött a Fehérvá!
 
Szerdán érkezik 16 órakor a Köfém rögbi pályára Tamara Taylor, az angol női rögbi válogatott játékosa egy gyors vizitre. Látogatása során megtekintei a magyarország legjelentősebb létszámú leány serdülő korosztályú utánpótlásedzését. Az angol női válogatott 2. volt 2011-ben a válágbajnokságon.
 
Tamara Gyolcsos Mária meghívására látogatja meg a Fehérvár Rugby Clubot, útban a Zánkán március 28. és 30. között zajló női ENTC-re (nemzetközi játékos-, edző- és játékvezetőképzésre).
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >