Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Utcai futóverseny környezetünkért és egészségünkért
Utcai futóverseny környezetünkért és egészségünkért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. március 27.

Image Jól sikerült a tavalyi hagyományteremtés, így idén immár második alkalommal rendezik meg a „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” (TESZ) elnevezésű utcai futóversenyt a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. A rendezvény az Alba Regia Atlétikai Klub szervezésében valósul meg, társrendezője pedig a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata. A környezet- és egészségvédelmet célzó versenyről sajtótájékoztatón számoltak be tegnap.

 

Második alkalommal rendezik meg a „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” (TESZ) elnevezésű futóversenyt a környezetvédelmi világnap alkalmából. Idén június 9-én, vasárnap délelőtt várják a saját egészségükért és a környezetük tisztaságáért kocogni vágyókat. A helyszín is új: a Rákóczi úton a Városkapu előtt gyülekeznek majd a résztvevők.

A tavalyi versenyt hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) és a Depónia Kft., a remek hangulatú versenyhez idén Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozott. A Szent István Emlékév programjainak részeként a futóverseny távja és útvonala méltó módon emlékezik meg államalapító királyunkról. 975 méter lesz a táv az ovisoknak és a nyugdíjasoknak, a munkahelyi váltóban pedig összesen 10380 métert kell majd futni.

"Az ARAK és a Depónia nem csak beszélnek róla, hanem tesznek is a sportért, az egészséges életmódért. A Fő utca felújítása miatt idén a Rákóczi úton lesz a verseny, amelyet sikerült az Emlékév programjai közé bekapcsolni, hiszen mindkettő fontos célja a közösségépítés. A sport és a kultúra kéz a kézben jár, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a verseny védnöktársa Miklósa Erika operaénekesnő, aki maga is gyakori résztvevője utcai futóversenyeknek." - mondta el dr. Cser-Palkovics András.

A város polgármestere egyúttal az autósoktól előre is türelmet kért, mert a június 9-i vasárnapra lezárják a Rákóczi utat. A rendezők idén is szeretnék felhívni a figyelmet a hulladék szelektív gyűjtésére: egy lapított PET palack leadásával bárki jelentkezhet a versenyre. Éppen ez a cél, környezetünk és egészségünk védelme inspirálta a TESZ futóverseny társrendezőjét, a Depónia Kft-t is.

"Tavaly keresett meg bennünket az ARAK, hogy közösen szervezzünk egy olyan futóversenyt, amely több korosztálynak és közösségeknek szól. Ez a verseny az egészség mellett a környezetvédelemre helyezi a hangsúlyt, amely ma fontos a családok életében. A Depónia szeretne szemléletformáló információkat is átadni ezen a napon a résztvevőknek, valamint természetesen csapatban indulunk is a TESZ futáson." - fogalmazott Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2. TESZ futás kategóriái is bővültek: idén a munkahelyi váltók és a családi csapatok, valamint az egyéni futók mellett a székesfehérvári iskolák és nyugdíjasok is rajthoz állhatnak.

"Úgy láttuk, hogy a fehérváriak a profi sport terén színvonalas események között választhatnak, tömegsport rendezvény viszont kevesebb volt a városban. Ez az utcai futóverseny igazi családi és közösségi rendezvény.Az Alba Regia Centrum előtt lesz a rajt és a befutó, ahol a Humán Szolgáltató Intézet különböző szűrővizsgálatai is rendelkezésre állnak majd. A verseny legfontosabb üzenete, hogy igyekezzünk egészségesen, környezettudatosan élni. Ezzel a szemlélettel a Depónia Kft. oktatókamionja ismerteti meg a résztvevőket." - foglalta össze a terveket Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Östör Annamária és Mészáros Attila tanácsnokok is jelen voltak a sajtótájékoztatón, akik elmondták, hogy az önkormányzati csapat is szervezés alatt áll. A „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” utcai futóverseny védnökei Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

További információk a TESZ futóversenyről:

A verseny időpontja: 2013. június 9. (vasárnap)

A verseny helyszíne: Koronázó tér, Rákóczi utca

A verseny útvonala: Koronázó tér – Rákóczi utca – Széna tér – Rákóczi utca – Koronázó tér

A futókör hossza: 1,3 km

Kategóriák:

1. kategória Óvodás + nyugdíjas séta (Évforduló táv)

2. kategória Depónia futam

3. kategória Családi csapat

4. kategória Munkahelyi váltó (EMLÉKÉV táv – 10×1038m)

5. kategória Utcai futók (EMLÉKÉV táv – 10×1038m)

Rajtok időpontjai:

09:40 – óvodás+nyugdíjas séta (975 m)

10:00 – Depónia Futás (1 kör – 1300 m) Családi csapatok (1 kör – 1300 m)

10:20 - Munkahelyi váltó Utcai futók

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >