Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Nagyik és unokák együtt alkotnak
Nagyik és unokák együtt alkotnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 27.

Image „Négykezes Kedd” címmel új programsorozat indult a Hetedhét Játékmúzeumban. A különféle kézműves foglalkozásokon ügyes kezű „pótnagyiktól” tanulhatnak az alkotó kedvű kismamák, anyukák. A sorozat június közepéig tart.

 
A nagy havazás ellenére szép számmal érkeztek az érdeklődők a Hetedhét Játékmúzeum legújabb programjára.
 
A „Négykezes Kedd” kézműves sorozat keretében kismamák, édesanyák, és az egymás tudására is kíváncsi „pótnagyszülők” megtanulhatják a horgolás, a makramézás, a textiljáték-készítés, a foltvarrás és a varrógép használatának fortélyait, de jeles napok előtt az adott ünnephez kapcsolódó dekorációkat, apró ajándékokat, kézműves tárgyakat is készíthetnek.
 
„A foglalkozásokon szeretnénk visszahozni hétköznapjainkba mindazt a kézműves kultúrát, az aprólékos, finom munkákat, az odafigyelést, a ráfordított időt és energiát, amely a Moskovszky-gyűjteményben is tükröződik. A technikák elsajátításához lelkes segítőkre találtunk nyugdíjas óvónénik és a városban működő klubok tagjainak személyében. Az önkéntes „tanítóknak” annyira megtetszett az ötlet, hogy megígérték, minden foglalkozásra eljönnek, hogy ők is tanulhassanak egymástól.” – mondta el a programról Bernáth Éva múzeumpedagógus.
 
A kétórás foglalkozásokat keddenként tartják 10.00-12.00 óra között a Hetedhét Játékmúzeumban.
 
A régi technikákat modern nézőpontba átültetve szép és hasznos dolgokat alkothatnak a látogatók. Amíg az anyukák tevékenykednek, addig a gyerekekre az Otthon Segítünk Alapítvány munkatársai felügyelnek.
 
A következő foglalkozás április 2-án lesz, amikor a kreatív nyugdíjasok segítségével a foltvarrás alapjait tanulhatják meg a résztvevők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >