Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Két generáció egy csapatban az ARNYE szellemi vetélkedőjén
Két generáció egy csapatban az ARNYE szellemi vetélkedőjén Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 27.

Image Szent István király és városa Székesfehérvár címmel szellemi vetélkedőt hirdetett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. A város egyik legnagyobb nyugdíjas szervezete a 2013-as Szent István Emlékévhez csatlakozva indította el a programot azzal a céllal, hogy méltóképpen emlékezzenek meg nagy királyunkról, az egykori koronázóváros történelméről és fejlődéséről.

 
„Szent István és városa Székesfehérvár” címmel két generációs szellemi vetélkedőt hirdetett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület.
 
A program célja, hogy méltóképpen megemlékezzenek nagy királyunkról és városunk történelméről. A versenyen négyfős, vegyes csapatok indulnak. A kezdeményezéshez a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 9/C és 10/C osztályosai csatlakoztak.
 
A 23 klubot tömörítő szervezetből 20 csapat jelezte részvételi szándékát. A szépkorúak felkészülését a telekis diákok segítik. A csapatkapitányok és a tanulók március 20-án találkoztak egymással először, amikor a Lövölde úti Szolgáltatóházban megtörtént a sorsolás.
 
A diákok húzták ki a csapatok nevét és így alakultak meg a versenyre már együtt készülő négyfős csoportok. A vetélkedő témakörei között István király élete és munkássága, az 1938-as megemlékezés, és a 2013-as Szent István Emlékév idei programjai is szerepelnek, de a versenyzőknek otthonosan kell mozogniuk a városban is, ismerve az utcákat, épületeket, köztéri alkotásokat.
 
A Székesfehérvárról szóló könyvek mellett a napi és heti fehérvári újságok és természetesen a legfrissebb, internetes oldalak is segítik a felkészülést.
 
A vetélkedő elődöntőjét május 11-én tartják, ahol a különböző generációk együttműködve írásban adnak számot tudásukról.
 
A döntőt, ahová a legjobb hat csapat jut be, szeptemberben rendezik meg a Hiemer-házban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >