Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb állomására érkezett a megyei területfejlesztési koncepció Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. március 27.

A megyeszékhelyen folytatódott ma délelőtt az a konzultáció sorozat, melyen Fejér megye területfejlesztési koncepcióját mutatták be a Megyeházán. A székesfehérvári fórumon többek között a járási települések polgármesterei mondhatták el ehhez kapcsolódóan véleményüket, javaslataikat. A koncepció megalkotása azért meghatározó, mert a 2014 -2020 közötti támogatási időszakban ez alapján dől el, hogy milyen fejlesztésekre lehet pályázatot benyújtani.

 
A rendezvényen külön köszöntötték Pleizer Lajost a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét, dr. Molnár Krisztiánt, Fejér megye főjegyzőjét, Balsay Istvánt, a koncepció szakmai felelősét, a települések polgármestereit, a járási hivatalok vezetőit és a megyei közgyűlés tagjait.
 
Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszú távú hatása van a készülő megyei területfejlesztési koncepciónak. Éppen ezért nagyon fontosak a konzultációsorozatok, hogy meg lehessen ismerni a települések és az ott élő állampolgárok elvárásai, hogy ezek alapján lehessen a lehető legjobb stratégiát kialakítani.
 
Törő Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke előadásában elmondta, hogy az új területfejlesztési koncepció véglegesítése május 31-ig befejeződik és várhatóan a júniusi megyei közgyűlés dönthet majd annak elfogadásáról. Kérte a Székesfehérvári járás településeinek vezetőit is, hogy küldjék el javaslataikat, hogy még időben be lehessen illeszteni a megyei koncepcióba.
 
A konzultációsorozatot a május 18-i Megyenapon zárják majd, amit Sáregresen rendeznek. Itt kerülnek átadásra a március 15-ei ünnepségen tervezett, de az időjárási viszonyok miatt meghiúsult kitüntetések, elismerések.
 
Balsai István a területfejlesztési koncepcióért felelős szakember arról is beszélt, hogy semmi nem maradhat ki a koncepcióból, mert 2014 és 2020-as uniós ciklusban már nagyon nehéz lenne bármit is változtatni ahhoz, hogy elérhetővé váljék egy-egy tervre az EU támogatott finanszírozás.
 
A járási települések polgármesterei is érdeklődéssel figyelték a koncepcióról szóló tájékoztató előadást. Egy-egy kistelepülés életére, egy jól kialakított területfejlesztési koncepció meghatározó lehet, hiszen ez határozza meg, hogy milyen pályázatokat nyújthatnak majd be.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >