Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Városi Egészségnap április 6-án
Városi Egészségnap április 6-án Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 03.

Image Közös Egészségnappal készül az Egészségügyi Világnap alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Kórház. Április 6-án két helyszínen várják a szűrővizsgálatra és tanácsadásra érkezőket, ezúttal a fiatalabb korosztály figyelmét szeretnék a megelőzésre irányítani a szervezők – minderről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos igazgatója.

 
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1948. április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézményeként. Erre az eseményre emlékezve szervezik meg minden évben az Egészségügyi Világnapot.
 
„A jeles alkalomhoz Székesfehérvár is évek óta csatlakozik, idén először pedig a Fejér Megyei Szent György Kórházzal közösen szervez Városi Egészségnapot az Önkormányzat.” – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
 
Április 6-án, szombaton 10 és 18 óra között zajlanak majd a szűrések és tanácsadások. A Szabadművelődés Házában, valamint a Család- és Nővédelmi Központban várják a résztvevőket a megelőzés jegyében szervezett programokkal. A különböző vizsgálatokat a kórház szakemberei végzik majd.
 
„Az egészségügyi ellátás problémáira – ha már a fejlesztések és a gépellátás javítása financiális kérdések miatt korlátozott, - a beteg emberek számának csökkentése jelenthet megoldást. Erre akkor van mód, ha egészséges táplálkozással, mozgással és a káros szenvedélyek mellőzésével élünk, valamint ha kellő időben kiszűrjük a betegségeket. Az április 6-i Egészségnapon ilyen, mindenre kiterjedő vizsgálatok zajlanak majd, sőt azt is ígérhetem, hogy ha a szakember olyan jelzést ad, amely alapján további vizsgálatok szükségesek, azokat a Fejér Megyei Szent György Kórház szakrendelésein keresztül biztosítjuk.” – ismertette Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Kórház orvos igazgatója.
 
Mint a Városi Egészségnapról tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az idősebb emberek nagyobb számban vesznek részt a szűrővizsgálatokon és elkötelezettebbek egészségük megőrzése érdekében.
 
Éppen ezért Östör Annamária hangsúlyozta: most célzottan a 25 és 60 év közöttieket szeretnék megszólítani az április 6-i szűrővizsgálatokkal és tanácsadásokkal.
 
A szakorvosi vizsgálatokon előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. Ezt munkanapokon 8 és 16 óra között a + 37 70 380 95 12-es telefonszámon várják. A Városi Egészségnap a betegségek korai kiszűrését és az egészségtudatos életmód népszerűsítését szolgálja.
 
A rendezvény fővédnökei dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója. A védnökséget Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok vállalta.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >