Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
U18VB: Lendületben Magyarország Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. április 03.

Image A magyar ifjúsági válogatott a második mérkőzését is megnyerte a divízió 2-es világbajnokságon. Ezúttal a brit csapatnál bizonyultak jobbnak a mieink.

 

Magyarország - Nagy-Britannia 6-2 (1-1, 4-1, 1-0)
Észtország, vezette: De Wilde, Bergström, Svoboda.
Magyarország: Arany - Garát, Herner, Erdély, Kocsis, Szabó D., Szaller, Stipsicz, Schmál, Hamvai, Erőss, Láday, Tóth R., Szabó K., Godó, Vokla, Lakatos, Pados, Reisz, Vincze P., Kiss Zs. Szövetségi edző: Glen Williamson.
Nagy-Britannia: Gilfoyle - Wallace, Balmer, Chamberlain, Cownie, Hook, Moore, SSelby, Betteridge, Taylor, Harley, Keeley, Kirk, Attwell, Wynn, Towner, Crowe, Robson, Wells, Dacres, Whyte. Szövetségi edző: Mark Beggs.
 
Idegesen kezdett a magyar válogatott, még kettős emberelőnyben sem sikerült mattolni a brusztolós brit védelmet. Amint lejárt a kettős fór, megtaláltuk a rést: Kocsis a bal oldalról, éles szögből kapu elé lőtte a korongot, ott érkezett Erdély, és a nagy tumultusban a kapuba juttatta a játékszert (1-0). Kisvártatva emberhátrányba kerültünk, ezt ki is használták a britek. Felálltak, Taylor a jobb oldalon lopta a távolságot, majd mivel senki nem támadta, nyugodtan, laposan a kapuba lőtt (1-1). A harmad hátralevő részében mezőnyfölényben voltak a mieink, de  a sokat korcsolyázó britek szívósan védekeztek, így nem sikerült vezetéssel pihenőre vonulni.
 
A második harmad aztán álomszerűen kezdődött, igaz, ehhez kellett a britek védelmi hibája is. Cownie felelőtlenül elveszítette a korongot saját harmadában, Kocsis lőhetett, ezt még védte a kapus. A kipattanóra a gyorsan reagáló Szabó D. csapott le, aki éles szögből kapura tette a pakkot, a meglepett hálóőr pedig a kapuba szerencsétlenkedte a játékszert (2-1). Nyugtatólag hatott ez a fejlemény, feljavult az emberelőnyös játékunk is: Szabó D. szép adogatás után a harmad közepéről, középről lőtt, Gilfoyle pedig nem tudta védeni (3-1). És még nem volt vége, egy lejáróban levő brit emberhátrány végén Kiss Zs. balról kapura húzott az alapvonallal párhuzamosan, és értékesítette is a lehetőséget (4-1). Időt kért Beggs edző, hogy lelket öntsön összezuhant tanítványaiba, és meg is lett az eredménye. Chamberlain emberfóros találatával ugyanis kisvártatva felzárkóztak a britek (4-2). Kocsis azonban egy percen belül lehűtötte a kedélyeket, amikor is forintos passzt kapott a teljes brit védelmen átkígyóző Szabótól, és látványos kapáslövéssel mattolta Gilfoyle-t (5-2). A második harmadban lelépte ellenfelét Magyarország, és megnyugtató előnnyel várhatta a befejező húsz percet.

A harmadik harmadban is igyekezett összpontosítani csapatunk, ez mindkét kapu előtt kifizetődött. A szép góljainknak a sora ugyanis folytatódott: a találkozón a sokadik emberelőnyünkben Szabó D. finom csellel elhúzta a kapus orra előtt a korongot, majd fonákkal az üres kapuba csúsztatta a pakkot, teljessé téve a mesterhármasát (6-2). Elvesztették a fejüket a britek, Taylor a sarokban durváskodott a botjával: 5 perc + végleges fegyelmi büntetést kapott. A hosszú fór alatt nem tudtuk növelni az előnyünket, és olybá tűnt, hogy ez minket is frusztrált: Tóth Richárd szükségtelen módon bontotta le a palánknál ellenfelét, így hátulról lökésért 2+10 perces büntetést kapott. Szerencsére az indulatok nem szabadultak el, a játékidő pedig hamarosan letelt.

Magyarország magabiztosan nyerte második meccsét is, a fegyelmezett csapatjátékhoz a mai délután folyamán kiemelkedő egyéni teljesítmények is társultak: például Erdély, Kocsis és Szabó D. is öt kanadai pontot szerzett. A győzelem érdeme azonban természetesen az egész csapaté. Szép volt, fiúk!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >