Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közel háromszázan vettek részt az Egészségnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 09.

Image Közös rendezvénnyel készült az Egészségügyi Világnap alkalmából Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Kórház. Két helyszínen várták a szűrővizsgálatokra és tanácsadásra érkezőket. A szervezők ezúttal a fiatalabb korosztály figyelmét szerették volna a megelőzésre irányítani. Kezdeményezésük sikeres volt, hiszen közel háromszázan kapcsolódtak be a Városi Egészségnapba. A rendezvényre dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is ellátogatott.

 
Közel háromszázan vettek részt a Városi Egészségnapon. A szűrővizsgálatokra előzetesen 200 fő jelentkezett be, a tanácsadásokra ez nem volt kötelező, oda még közel 100 székesfehérvári jött el szombaton.
 
Az Egészségügyi Világnapra már többször szervezetek programot a városban, ám idén először közösen hirdette ezt meg Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Kórház. Együtt szeretnének tenni a város lakossága érdekében, hogy az emberek hosszú távra megőrizhessék egészségüket. A Kórház orvosai és szakápolói, valamint a Humán Szolgáltató Intézet védőnői várták a fehérváriakat. A programok két helyszínen zajlottak, hiszen bár a legtöbb szűrésnek és tanácsadásnak A Szabadművelődés Háza adott otthont, a hasi ultrahang vizsgálatra bejelentkezett résztvevőket a Család- és Nővédelmi Központban várták.
 
A megelőzés jegyében szervezett programra dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is ellátogatott. Örömmel tapasztalták, hogy milyen szép számmal érkeztek a fehérváriak a különböző vizsgálatokra és milyen lelkesek voltak a kórház szakemberei, valamint a védőnők.
 
Az Egészségfejlesztési Terv elfogadása óta még inkább középpontba került az egészség megőrzése Székesfehérváron, amelyet ingyenes sportolási lehetőségek biztosításával, rendszeresen megszervezett szűrővizsgálatokkal és szemléletformáló programokkal erősít az Önkormányzat.
 
Összesen tízféle szakterület volt jelen a szombati Egészségnapon. A hasi ultrahang mellett a testanalízist - vércukor- és koleszterinszint-mérés, testzsír-százalék megállapítás - biztosította a Humán Szolgáltató Intézet, nyolc szakterület esetében pedig a Fejér Megyei Szent György Kórházból érkeztek orvosok és szakápolók. Bőrgyógyászati, érsebészeti, orthopédiai, onkológiai, szemészeti és kardiológiai vizsgálatokkal, valamint gyógytornászi és dietetikai tanácsadással várták az érdeklődőket.
 
Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az idősebb emberek nagyobb számban vesznek részt a szűrővizsgálatokon és elkötelezettebbek egészségük megőrzése érdekében.
 
Éppen ezért most célzottan az elfoglaltabb és a család terheit is vállukon vivő, 25 és 60 év közöttieket szólították meg a szervezők. A városi Egészségfejlesztési Terv fontos része a szűrővizsgálatok szervezése.
 
A következő akció az április 27-i Öreghegyi Egészségnap lesz, valamint már készülnek a májusi Magas Vérnyomás Világnapjához kapcsolódó fehérvári akcióra.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >