Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Nádastüzek Fejér megyében
Nádastüzek Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. április 12.

Image Tegnap napközben három szabadtéri tűzesethez is riasztották a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeit Fejér megyében. Dinnyésnél körülbelül egy kilométer hosszan, négy-öt helyen a vasúti töltés, árokpart és nádas égett. A 63-as főút közelében, Sárbogárdnál szintén nádas kapott lángra ötszáz négyzetméteren. A legnagyobb kiterjedésű tűzeset Nádasdladány közelében történt, ahol nagy területen nádas égett.

 
A tavaszi időjárás beköszöntével valószínűleg egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet. Megkezdődnek a kerti munkák is. Ugyanakkor a kirándulások, az utazások és az udvarunk rendezése során is fokozott figyelmet kell fordítani az évről évre jelentkező veszélyforrásra, a szabadtéri tűzesetekre.
 
Az avar és a növényi hulladékok égetése során a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszélyt jelentő, vagy súlyos kárt okozó tüzek forrásává válhat. A tüzet felügyelet nélkül hagyni nem szabad, a tűz gyújtójának pedig mindig gondoskodnia kell az eloltásról is.
 
A szabad területen történő tűzgyújtás, továbbá a a növényi hulladékok égetésének tűzvédelmi előírásait az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza, emellett a kerti növényi hulladékok égetését a települési önkormányzatok külön rendeletben szabályozhatják. Utazások, kirándulások, túrák alkalmával nagyon fontos, hogy égő dohányneműt, gyufát ne dobjunk el, mert az szintén tüzet okozhat.
 
< Előző   Következő >