Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow VÁLLALKOZÁSOK TÁRSADALMI FELAJÁNLÁSÁRÓL IS DÖNTÖTT A KÖZGYŰLÉS
VÁLLALKOZÁSOK TÁRSADALMI FELAJÁNLÁSÁRÓL IS DÖNTÖTT A KÖZGYŰLÉS Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. április 12.

Image A képviselőtestület nyílt ülésen 16 napirendi pontot tárgyalt, melyek között szó volt Tác-Gorsium működtetéséről, melyhez társulási megállapodást köt Székesfehérvár Tác önkormányzatával. Az Alba Geotrade és a Fehérvár Travel felajánlásairól is tárgyaltak: az utazási iroda a Falköz melletti közterületet tenné rendbe, a földmérő cég pedig több utca csapadékvíz elvezető rendszerét tervezi meg a városnak.

 
Társulás a Gorsium Régészeti Park működtetéséért Határozott a képviselőtestület arról is, hogy önkormányzati társulást hoznak létre májustól Tác Önkormányzatával a Gorsium Régészeti Park fenntartására, illetve üzemeltetésének átvállalására.
 
A feladatot a Szent István Király Múzeum látja el továbbra is, mely Székesfehérvár Önkormányzatának fenntartásában marad és nem válik közös fenntartásúvá. Fehérvári vállalkozások felajánlása a köz érdekében Az Alba Geotrade Fővállalkozó, Tervező és Földmérő Zrt, és a Fehérvár Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. megkereste az önkormányzatot azzal, hogy közérdekű kötelezettségvállalásként saját költségükön közösségi munkát végezne el.
 
A belvárosban hosszú ideje rendezetlen terület a Fal köz önkormányzat tulajdonában lévő területe, melyet a Fehérvár Travel közérdekű felajánlásként rendbetenné. Égi Tamás alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője hozzászólásában jelezte, hogy a segítségnek köszönhetően megnyugtatóan rendeződhet a terület sorsa.
 
Az Alba Geotrade Zrt. pedig Székesfehérváron a Vereckei, az Uzsoki és a Nyitrai utcák csapadékvíz-elvezetésének engedélyes tervével segítené Székesfehérvárt. Módosították a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány alapító okiratát Székesfehérvár MJV még 1991. évben hozta létre a „Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely” Közalapítványt, melynek célja a középkori királyi bazilika területén - a jelenlegi Romkertben - olyan Nemzeti Emlékhely kialakításának támogatása, amely méltó módon reprezentálja Székesfehérvárnak, a magyar történelemben játszott kiemelkedő szerepét, bemutatja a koronázó város múltját, Árpád-házi és vegyes-házi királyaink és a magyar szentek emlékét.
 
A Közalapítvány kuratóriumának elnöke a Magyar Országgyűlés mindenkori elnöke, azonban a hivatásából eredő elfoglaltsága miatt célszerűvé vált az alapító okirat módosítása, miszerint a kuratórium alelnöke is jogosultságot kap a közalapítvány képviseletére és kuratóriumának összehívására. Pótmunkákról is határoztak.
 


 
A munkák során kiderült műszaki problémák miatt módosította a testület a pályaszerkezetet: az most meghatározott rétegrend előnye, hogy kivitelezési technológiáját tekintve gyorsabb, a gránit burkolat fogadó szerkezete 25 cm vastagságú CKT (beton) felület lesz – ezzel a kivitelezés alatt jobb közlekedési körülményeket biztosítva a lakóknak – és nem kell olyan mélységben megbontani a jelenlegi pályaszerkezetet, mert annak szerkezeti vastagsága csak 56 cm lesz.
 
Cser-Palkovics András polgármester a napirend tárgyalásakor rákérdezett a befejezési határidőre a városfejlesztési és üzemeltetésiigazgatónál: Barabás Emőke elmondta, hogy tartható a Fő utca felújításának befejezési határideje.
 
A közbeszerzési eljárás műszaki dokumentációjában szereplő pályaszerkezet - 8 cm gránit lap burkolat - 3 cm tömörített fektető ágyazat (NZ 2/4) - 15 cm zúzottkő ágyazat (5/8 bazalt) - 25 cm FZKA 5/50 - geotextília - 15 cm homok - talaj
 
Javasolt módosított pályaszerkezet - 8 cm gránit lap burkolat - 3 cm tömörített fektető ágyazat (NZ 3/5) - 20 cm Ckt -25 cm M56 -1 rtg. Tenax LBO 220 típusú georács (vagy azzal egyenértékű) - meglévő, tömörített tükör.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >