Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Győztes bemutatkozás
Győztes bemutatkozás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. április 15.

Image A magyar jégkorong-válogatott döcögős kezdés után feljavult a Nagy-Britannia elleni nyitómeccsén a divízió 1-es világbajnokságnak, és végül kétgólos győzelmet aratott.

 

Magyarország - Nagy-Britannia 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)
Budapest, 9500 néző, vezette: Meszynski, St. Jacques, Hull, Waldejer.
GBR: Murphy - Phillips D., Meyers, Myers, Tait, Hill, Lee, Weaver, Peacock, Dowd, Shields, Richardson, Thomas, Clarke, Davies, Lachowicz, Boothroyd, Nell, Farmer, Owen, Phillips J.
HUN: Szuper - Szirányi, Sille, Vas J., Hári, Mihály, Gőz, Horváth, Ladányi, Sofron, Bartalis, Tokaji, Kovács, Benk, Vas M., Sikorcin, Szélig, Pozsgai, Nagy K., Nagy G., Magosi.

Az elmúlt két év szemvillanás alatt elszaladt, és ismét a jól megszokott környezetben indult csatába a magyar jégkorong-válogatott a divízió 1-es világbajnokságon: a Papp László Sportaréna zsúfolásig telt lelátói előtt.
A fiúkat a felfokozott várakozás szerencsére úgy tűnt, hogy nem nyomja agyon - határozottan kezdtünk. Kezünkre játszott egy brit kiálltás is, amely alatt Sofron és Ladányi is közel állt a vezetés megszerzéséhez. Ezek a próbálkozások azonban kimaradtak, és szépen lassan nemcsak a jégen levők létszáma, hanem a meccs is kiegyenlítődött. A gépezetünk védekezésben jól működött, de a támadásba való átmenetünkben több sebességre lett volna szükség. Nem igazán tudtunk rést találni a brit védőfalon, ők ellenben egyszer a miénken igen. A harmadunkbe belőtt korong után nem tudtunk felszabadítani, egy nem túl erős kék vonalas lövésig játszották az akciót a britek, D. Phillips bombának nem nevezhető próbálkozása pedig a kapunkban kötött ki (0-1). Ez ám a hidegzuhany - jól is jött kisvártatva a szünet, hogy rendezzük a sorokat.

A második felvonást is szabálytalansággal kezdte ellenfelünk, ezúttal azonban nem adtuk meg nekik azt a szívességet, hogy megússzák a fegyelmezetlenségüket. Ladányi a bal oldalról kiválóan centerezett, Nagy Gergő pedig középről, kapásból védhetetlenül zúdította a pakkot a hálóba (1-1). Lélektanilag fontos fejlemény volt ez: feljavult a támadójátékunk, egyre többször okoztunk gondot a britek hátsó alakzatának. Megérdemelten is jutottunk vezetéshez, amikor Vas János jobb oldali lövése Vas Márton elé pattant, aki habozás nélkül visszaküldte - a kapuba (2-1). A britek azonban szívos csapat, jól tudtuk ezt előzetesen is, és  ennek ismét tanúbizonyságát adták. Emberelőnyben szerencsés körülmények között a kapu torkában ácsorgó Shields elé került a játékszer, aki fonákkal beemelte azt Szuper mögé (2-2). Ráadásul újra emberhátrányba kerültünk közvetlenül a gól után, nehéz percek voltak ezek. De megúsztuk, és ez újult erőt adott a folytatásra. A hajrában ez góllá is érett: Ladányi bal oldalról, éles szögből lepte meg a kékek hálóőrét (3-2). Másfél perc múlva újra gólnak örült a szurkolósereg, de rövid videózás után a játékvezető nem adta meg Vas János találatát.

A befejező húsz perc elején lendületesen kezdtünk, igyekeztük bevinni a negyedik találatot, hogy megnyugtatóbban fordulhassunk a hajrába. A britek pedig az egyenlítésért küzdöttek keményen, izgalmasan teltek a percek mindkét kapu előtt. Szupernek is több bravúrt kellett bemutatnia, a semleges harmadbeli védekezésünkkel akadtak gondok. A legjobbkor jött Sikorcin gólja, aki a támadóharmad közepéről elemi erővel lőtte ki a hosszú oldalt (4-2) Kellett is a két gólos előny, mert meleg pillanatokat hozott a hajrá. Sille kiállítása alatt hatalmas nyomás nehezedett ránk. De kivédekeztük, aztán Softon kisbüntetését is. A másodpercek leperegtek, egy emberként lélegzett fel a csarnok, amikor megszólalt a duda. A magyar válogatott fokozatosan javuló játékkal, nagyot küzdve megnyerte a torna oly fontos nyitómeccsét.

Mestermérleg, Rich Chernomaz: Büszke vagyok a fiúkra, a kemény munkának meglett a jutalma. Amikor az elején hátrányba kerültünk, akkor sem tértek el a haditervtől, és végül megfordítottuk a mérkőzést. Sokat segített a kiváló közönség támogatása is, amiért a csapattal együtt én is hálás vagyok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >