Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Másoltuk a kupameccset Paks - Alba 76-84 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2013. április 18.

Image Ismét hátrányban voltunk az elején, de sikerült fordítani és a bajnokságban is legyőzni hazai pályán az Atomot. Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 76-84 (21-15, 16-20, 14-24, 25-25) Atomerőmű SE: Williams 6/3, Levy 15, Vojvoda 21/12, Kámán 2, Tóth Á. 10 Csere: Körtélyesi 7/3, Kovács Á. 13/6, Idlet 2, Eilingsfeld. Edző: Schmidt Béla. Alba Fehérvár: Moore 8, Wood 33/18, Hollis 6, Szabó Zs. 6, Keller Á. 8 Csere: Smith 6, Juhos 7/6, Lekli10. Edző: Braniszlav Dzunics.

 

Hogy bele lehet lépni kétszer ugyanabba a folyóba, azt többszörösen bizonyította a két csapat. A Magyar Kupa elődöntőjében játszott paksi meccsünkhöz hasonlóan ezúttal is a hazaiak húztak el az elején, kihasználva a védekezésben kissé álmos Fehérvár hibáit. 21-8 is állt az eredményjelzőn, még szerencse, hogy ébredtünk a folytatásban, és az első két negyed fordulóján egy 10-0-lal visszajöttünk a meccsbe. Sőt, a belelendülő Wood hét, zsinórban szerzett pontjával a vezetést is átvettük. Erre meg Vojvodáék vágtak ki egy huszáros részhajrát, de Moore szünet előtt minimalizálta a fehérvári hátrányt, teljesen nyílt maradt a meccs a folytatásra.
 
Fordulás után pedig Brandon Wood kétségbeesésbe kergette a hazaiakat, egymás után három triplát küldött helyre, s mivel a többiek sem tétlenkedtek, kezdett sínre kerülni a vendégcsapat. Igaz, Kovács Ákos révén volt, aki próbált felelgetni, de Woodnak hatékonyabb társa akadt Lekli személyében. Nyolcpontos előnnyel várhattuk az utolsó negyedet, és nem volt annyi a hazaiakban, hogy innen fordítsanak. Sőt, ki is lehetett volna ütni őket, hiszen 12-2-vel indult a negyedik játékrész, majdnem húsz ponttal vezetett az Alba - a hajrában aztán két hármassal indított kétségbeesett, de eredménytelen utolsó rohamot a Paks. Voljvodáék közelíteni igen, egyenlíteni nem tudtak - az első vendégcsapat a szezonban az Alba, amelyik győzni tudott bajnokin Pakson. Ezzel pedig megmaradt az esély a középszakasz megnyerésére is - szombaton, a Szolnok elleni rangadón fog eldőlni, ki várhatja legjobb pozícióból a rájátszást.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >