Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gazdasági kerekasztal a Megyeházán
Gazdasági kerekasztal a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. április 22.

Image Vállalkozókkal egyeztetett a Fejér Megyei Önkormányzat a 2014-2020-as fejlesztési időszak stratégiai célkitűzéseiről a Megyeháza Címertermében.

 
A Magyarok a Piacon Klub kezdeményezésére létrejöttgazdaságfejlesztési kerekasztal célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik tevékenységükkel, jelenlegi és tervezett fejlesztéseikkel hatással lehetnek a megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői, a területfejlesztésben érintett intézmények, szervezetek.
 
Az elsőként Nyíregyházán megrendezett és az elkövetkező hónapokban folyamatosan megrendezésre kerülő megyei konzultációs fórumok egy asztalhoz ültetik a központi és a megyei tervezés felelős szereplőit a helyi gazdaság meghatározó vállalataival, hazai tulajdonban álló kis- és közepes méretű vállalkozásaival. A fórum hozzájárulhat a köz- és a versenyszféra közötti stratégiai partnerség megerősítéséhez, a rendszeres párbeszéd kereteinek megteremtéséhez.
 
A Megyeházán a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal munkatársai részvételével megtartott fórum témái a következők voltak: az Országos Területfejlesztési Koncepció előkészítése; a 2014-2020 közötti operatív programok tervezése és Fejér megyei vonatkozásai; Fejér megye fejlesztési koncepciója.
 


 
A házigazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke Fejér megyét jellemző, az északi és déli rész adottságainak bemutatásával kezdte. A Fejér Megyei Önkormányzat járási konzultációs fórumsorozatának tapasztalatairól is beszámolt, rámutatva a fejlesztésben egy-egy települést hátráltató tényezőre és problémára. Fejér megye célja a mai rendezvényen, hogy a vállalkozókat helyzetbe hozza, segítse a tájékoztatással, bízva abban, hogy ez az együttműködés további sikereket eredményez-hangsúlyozta Pleizer Lajos.
 
Esőssy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke elmondta, hogy minden megyében megszervezik ezt a fórumot, mert hiszik, hogy a vállalkozóknak, az önkormányzatoknak és a civileknek közösen kell kialakítani a terveiket, céljaikat a következő 7 éves ciklusra. Különös tekintettel a Magyarok a Piacon Klub kiemelt célkitűzésére, hogy aktív szerepvállalással elősegítse egy olyan erős, középvállalkozói réteget megerősödését, amelyek a hazai gazdaság gerincét jelentheti a jövőben.
 
A kerekasztal biztosította a lehetőséget, hogy a megjelent vállalkozások a jelenlegi pályázati rendszer tapasztalatai alapján javaslatot tegyenek a következő tervezési időszak prioritásaira, a célokat és lebonyolítást érintő változtatásokra – elősegítve, katalizálva a majdani integrált projektek kialakítását.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >