Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sofron István: Ha nincs a Dél-Korea elleni pofon, nem győzzük le Kazahsztánt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. április 23.

Image A magyar válogatott kétszer borította fel a papírformát a múlt szombaton véget ért hazai rendezésű, divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon: a Dél-Korea elleni vereség ugyanúgy nem volt benne a pakliban, mint Kazahsztán legyőzése.

 

A torna végére aztán minden a helyére került: bár szinte az utolsó pillanatig volt rá esélyünk, végül nem sikerült a feljutás az A-csoportba, maradt a bronzérem – az erőviszonyoknak megfelelően Kazahsztán és Olaszország mögött.
Ám az idei bronz lényegesen szebben csillog a tavalyinál…
A válogatott egyik legjobb csatára, a Japánok ellen győztes góllal jelentkező Sofron István a fantasztikus közönségről is szólt értékelésében:
- Nem lehetünk elégedetlenek a mutatott teljesítménnyel és a végeredménnyel, hiszen valahol érvényesült a realitás – vágott bele a fehérvári támadó. – Jó meccseket játszottunk egy csodálatos közönség előtt, akik előtt le a kalappal. A Dél-Korea elleni találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ám egy ilyen kisiklás, egy kisebb pofon benne van a sportban, nem mindig az esélyesebb arat sima győzelmet, még akkor sem, ha kétszer is vezettünk ellenük három góllal. Megjegyezném, ha nem kapjuk azt a pofont Dél-Koreától, akkor nem nyerünk Kazahsztán ellen, ami egy történelmi bravúr volt. És úgy vélem, Olaszország ellen is mindvégig partiban voltunk, egy kiegyensúlyozott meccsen, kiélezett csatában maradtunk alul mindössze egy góllal. Nincs szégyenkeznivalónk, már csak azért sem, mert a vb-győztes Kazahsztánt megvertük, s a második, szintén feljutó olaszokkal is felvettük a versenyt. Ami pedig a saját teljesítményemet illeti, hiányérzetem volt a vb alatt, amiért nem lőttem gólt, gólokat, hiszen sokan várták ezt tőlem, ahogy én is magamtól. De csak nem akart összejönni, holott Dél-Korea ellen például rengeteg helyzetet kihagytam. Ki tudja, miként alakul a vb, ha azon a meccsen belövöm a helyzeteimet, és három ponttal gazdagodunk. Ezek után nagyon örültem annak, hogy Japánnak betaláltam, ami – győztes gólnak bizonyult…

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >