Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Maroshegyi UnderGrund  Szabad a pálya! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 25.

Image Újabb rendezvénnyel bővül a maroshegyi paletta, hiszen április 27-én, szombaton első ízben rendezik meg a Maroshegyi UnderGrund-ot. A gyermekeket délelőtt focitornával várják, ám kísérőiknek is számos programmal készülnek. Kutyás bemutatók zajlanak, kipróbálhatják a zumbát és a kötélhúzást, valamint drogprevenciós sátrat is berendeznek. Késő délutántól koncertek szórakoztatják a Mezővári József Sportpályára kilátogatókat. A hagyományteremtő rendezvény részleteit Brájer Éva önkormányzati képviselő és a szervezők helyszíni sajtótájékoztatón ismertették.

 
Újabb városrészi közösségi hagyomány éled újra azzal, hogy a Mezővári József Sportpályán április 27-én, szombaton megrendezik a Maroshegyi UnderGrundot. Az őszi Böndörödő mellett ezt szeretnék hagyománnyá tenni, mint a városrész tavaszköszöntő ünnepét. Sport- és szórakoztató programok várják a Rádió lakótelep melletti területre kilátogatókat.
 
„A Maroshegyiek tudják, hogy a sportélet mellett számos közösségi rendezvénynek is otthont adott a régi sportpálya. Nagy vágyam volt, hogy egy ilyet újraélesszünk, így most útjára indítjuk a Maroshegyi UnderGrund-ot. A gyermekeknek rendezett focitorna zajlik délelőtt, de lesz kutyás bemutató és késő délutántól több koncert is, este 9 órától a paradicsom együttes zárja majd a sort. Drogprevenciós sátorral is készültünk, mert meggyőződésem, hogy a fiatalokkal őszintén kell beszélni és ez a rendezvény jó példát mutathat, hogy elérjük: a gyerekeinknek a sport legyen drog! Minden korosztályra számítunk, sőt a városrészben élők mellett minden fehérvárit hívunk most Maroshegyre.” – mondta el Brájer Éva önkormányzati képviselő.
 
A sportprogramokról a Dunafém-Maroshegy Sportegyesület képviselői beszéltek. Mint elhangzott, Bozsik alközpontként működnek, így saját egyesületi tagjaikon túl öt település csapatait is várják a focikupára.
 
„Nagy öröm számunkra, hogy megépült ez a pálya és a működtetésében, megismertetésében is ugyanilyen lelkes támogatónk Maroshegy önkormányzati képviselője. Mintegy 200 leigazolt sportolónk van, minden korosztályban szép számmal fociznak nálunk. Készülünk a szombati rendezvényre, többszáz embernek szeretnénk megmutatni a gyermekek tudását és ezt a pályát is. Az összes korosztálynak szervezünk meccseket, a nézőknek pedig tizenegyes rúgó versennyel készülünk. A gyerekeket palacsintával is várjuk.” – mondta el Mezővári Balázs, a Sportegyesület elnöke.
 


 
Ahogy Mezővári András gazdasági vezető hozzátette: az Alba Kölyök Egyesület szervezésében valósul meg a Maroshegyi UnderGrund rendezvénye, melynek fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester. A sajtótájékoztatón bemutatták a Dunafém-Maroshegy SE ifjú reménységét, Bencze Jánost is, aki 17 évesen a felnőtt csapat tagja. A szakmai munkáról pedig Mesics János utánpótlás vezető beszélt.
 
Mint elmondta, a labdarúgást szeretnék népszerűsíteni, erre szolgál a Bozsik-program is, amelybe a nem versenyrendszerben játszó fiatalok kapcsolódhatnak be. Körülbelül száz gyermek lép majd pályára szombat délelőtt, a fehérváriak mellett még öt településről várnak csapatokat.
 
A meccsnézés mellett a látogatók kipróbálhatják a zumbát, a Kötélhúzó Egyesület tagjaival pedig megismerkedhetnek ennek a sportnak a szabályaival is. Családi házas övezet lévén kiemelt elem a kutyás bemutató, késő délutántól pedig koncertek egész sorával készülnek a szervezők.
 
A Maroshegyi UnderGrund programjainak a Mezővári József Sportpálya ad otthont április 27-én, szombaton. A balatoni út 42-44. szám alatt található sportlétesítményt a Rádió lakótelepe felől közelíthetik meg az érdeklődők.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >