Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "3-4 év alatt egy nagyon ütőképes új magyar válogatottat lehet építeni"
"3-4 év alatt egy nagyon ütőképes új magyar válogatottat lehet építeni" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2013. április 25.

Image A világbajnokság utáni napokban természetesen az értékeléséké a főszerep. Sofron István után ezúttal nézzük, hogy látta a vb történéseit a szövetségi kapitány, Rich Chernomaz.

 

 

- Büszke vagyok a csapatra, mert a megbeszélt taktikát és játékrendszert betartva miénk lett a bronzérem – magyarázta a kanadai szakember. – A show, az extra siker elmaradt a végén, de összességében elégedett vagyok ezzel a világbajnoki teljesítménnyel. Japán ellen, az ötödik mérkőzésen a tempó már nem érte el a korábbi meccsek intenzitását, de érthető, ha addigra már fáradtabbak voltak a játékosok. Egyetlen harmadot baltáztunk el Dél-Korea ellen, de utána felálltunk, és megmutattuk, tudunk jól játszani tartósan. Ami bennünk volt, kiadtuk, és ha egy sportoló így érez, akkor nem lehet boldogtalan. Ha figyelembe vesszük, hogy Olaszországnak például kilenc-tíz importált játékosa van, akkor oda lyukadunk ki, hogy a lehetőségeinkhez mérten jól teljesítettünk, ugyanakkor a jövőben alacsonyabbra kell helyeznünk a lécet, mert át kell alakítani a keretet. Sok tehetséges játékos van Magyarországon, közülük néhánynak lehetőséget is adtam a világbajnokságon. Nagyon szívesen folytatnám a megkezdett szakmai munkát a válogatottnál - amit már el is mondtam a szövetségnek -, azt gondolom, 3-4 év alatt egy nagyon ütőképes új magyar válogatottat lehet építeni. A következő lépés, hogy három-négy-öt éves tervet írjak, mert kell a vízió, s nem lehet csak évről évre bukdácsolni előre – gondolt a jövőre a neves kanadai tréner.

 

Ami pedig a folytatást illeti: jövőre biztosan találkozunk a világbajnokságon Japánnal és Dél-Koreával, valamint azzal az ukrán válogatottal, amely az idei, divízió 1/B-s vb utolsó mérkőzésén heroikus küzdelemben 4-3-ra legyőzte az addig száz százalékos Lengyelországot. Mindez azt jelenti, hogy Ukrajna jutott fel a csoportunkba – akik ellen egyébként 2008-ban, Szapporóban, 4-2-es győzelmünk során kiharcoltuk a feljutást - így 2014-ben Magyarország, Ukrajna, Japán és Dél-Korea mellett a május harmadikán kezdődő A-csoportos elitből kieső két együttes – alighanem Ausztria és Szlovénia - alkotja majd a divízió 1-es világbajnokságot.

Sokkal könnyebb dolgunk akkor sem lesz

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >