Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Fejér déli térségében: a foglalkoztatás növelése a cél Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2013. április 29.

Image Fejér megye déli térségének foglalkoztatási helyzetéről tartott konferenciát a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A Rétimajorban rendezett tanácskozáson dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Gábor, Cece Nagyközség polgármestere, az érintett térség országgyűlési képviselője és Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója és munkatársai mellett különböző nagyvállalatok ismertették elképzeléseiket a térségben élők foglalkoztatásának fejlesztésével kapcsolatban.

 
A konferencián helyi vállalkozók mondták el problémáikat, tájékoztatást hallhattak arról, hogy a kormányhivatal milyen munkahelyteremtő és munkahely megtartó pályázati forrásokkal tudja segíteni őket. Kiemelten foglalkoztak a képzési rendszer problematikájával.
 
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a szakmunkásképzés oktatása során a hangsúlyt a gyakorlati tudás megszerzésére kell irányítani. Dr. Dorkota Lajos a konferenciát követő sajtótájékoztatón eredményesnek nyilvánította a tanácskozást.
 
Elmondta, hogy a későbbiekben az igényeknek megfelelően, a tervek szerint félévente szerveznek majd hasonló megbeszéléseket, ezzel is próbálják előremozdítani azt, hogy több álláslehetőség legyen a térségben.
 
Hangsúlyozta: „Az orosz kapcsolatok eredményeként Moszkvában létrejött egy külkereskedelmi kirendeltség, aminek az a feladata, hogy piacra vigye a magyar termékeket és nyilván ebből Sárbogárd és térsége is profitálni fog.”
 
A kormánymegbízott beszélt az ISD Dunaferr Zrt. sorsáról is.
 
Elmondta, Szijjártó Péter, a magyar kormány külügyi és külgazdasági államtitkára tárgyalásokat folytatott Moszkvában a vasmű fő tulajdonosával. Szijjártó Péter arról tájékoztatta Fejér megye kormánymegbízottját, hogy szeretné folytatni a fejlesztéseket az orosz tulajdonos, az I. számú kohó fejlesztéséről.
 
A tervek szerint két héten belül tart a cég igazgatósági ülést Budapesten. A döntés az I. számú kohó fejlesztéséről azért sürgős, mert a II. számú kohó is egyre többször meghibásodik, így az bármikor leállhat. A kormánymegbízott bízik abban, hogy hamarosan bejelentik a fejlesztést. Varga Gábor, Cece Nagyközség polgármestere, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy javaslatára Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke napirendre vette a sárbogárdi és az enyingi kistérség szabad vállalkozói övezetbe sorolásának a kérelmét.
 
Ez egy olyan lehetőség, amely számtalan előnyt biztosít a térségbe települni szándékozó vállalkozásoknak - mondta. Buday Attila a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója elmondta, hogy 2013-tól csak olyan álláskeresőt képeznek, aki a tanfolyam elvégzése után munkaviszonyt tud létesíteni.
 
Ez valamilyen szinten biztosíték arra, hogy nem egy újabb papírt szerez a munkakereső, hanem a piac igényeihez igazodva talál munkahelyet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >