Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow PARKFENNTARTÁS FELSŐFOKON - A ZICHY- ÉS A RÓZSA-LIGET IS MEGÚJUL
PARKFENNTARTÁS FELSŐFOKON - A ZICHY- ÉS A RÓZSA-LIGET IS MEGÚJUL Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. április 29.

Image A Városgondnokság szakemberei nem hagyják pusztán a természetre parkjaink megújulását. Hagyományosan márciusban és áprilisban sok-sok szorgos kéz segít abban, hogy a fehérváriak és a városunkba látogatók gyönyörködhessenek árnyas parkjainkban, megpihenhessenek, és megcsodálhassák a tobzódó színkavalkádot.

 
Zákányi Tamás üzemeltetési igazgatóhelyettes kiemelt feladatként tekint erre az időszakra:
 
„Talán a legfontosabb feladatunk volt, hogy méltóképpen díszítsük fel a várost a Szent István Emlékévben. Stílszerűen a parkfelújítást a Zichy liget rekultivációjával kezdtük. Ezen a területen már több mint egy éve dolgozunk. Ha valaki körbenéz, láthatja, hogy megtisztítottuk az aljnövényzettől a területet, új füvet telepítettünk, és rövidesen elkezdődik a sétautak lerakása térkővel is.”
 


 
Spanyárné Halász Szilvia főkertész elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a kertészek. A város központi parkjainak virágágyásait ő tervezte: a formákat és a színeket összhangba kellett hozni, külön figyelemmel arra, hogy illeszkedjenek a környezetbe. Korántsem mindegy, hogy egy tág, szabad parkot tervezünk meg, vagy műemléki környezethez alkalmazkodunk.
 
A legfontosabb azonban, hogy a liget látogatói örömmel térjenek vissza. Varga Katalin, a Rózsaliget megújításáért felelős kertész, akár egy szabászmintát is tervezhetne, hiszen az egyik leginkább látogatott központi találkozási helyünk 3420 rózsatővel gazdagodva várhatja napról-napra a látogatókat.
 
Mint mondja a tervezésnél figyelembe vette azt, hogy milyen volt az elmúlt húsz esztendőben a park. Próbálta minél színesebbé, gazdagabbá tenni a virágágyakat és így tucatnyi rózsafajta díszíti a ligetet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >