Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Jöhet az elődöntő! Alba Fehérvár - PVSK 82-46 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2013. május 06.

Image Ezúttal percnyi kétség sem fért hozzá, melyik a jobb csapat. Fizikálisan hatalmas volt a különbség, sima győzelemmel mentünk a négy közé. Alba Fehérvár - PVSK Pannonpower 82 - 46 (21-6, 19-11, 22-17, 20-12) Alba: Moore 5, Wood 9/9, Hollis 17/3, Szabó 10, Keller Á. 7 Cs: Juhos 5/3, Bódi 3/3, Somogyfoki 2, Lekli, Supola 12/6, Keller V. 1, Jones 11. Edző: Braniszlav Dzunics. PVSK: Loesing 21/3, Kovács 5/3, Csabay 6, Tóth 6/3, Bödör 2 Cs: Halász, Bíró 5/3, Nagy 1, Csernák, Horváth. Edző: Csirke Ferenc.

 

Rettentő idegesen kezdett mindkét csapat, de amíg nálunk Hollis azért szerzett pontokat, odaát erre négy percig senki nem volt képes. Így megvolt az az előny, ami megnyugtathatta az Albát a hatalmas téttel bíró meccsen. Csirke Ferenc időkérése sem sokat segített a vendégeknek, akik a negyed felénél, Tóth triplájával szerezték egyetlen mezőnykosarukat az első tíz percben. Hollis ellenben szépen termelt, a védekezés pedig megoldhatatlan feladat elé állította a Pécset. A második negyed harmadik percében már húsz pont fölött volt a különbség, miután Wood is megszerezte első kosarát, egy triplát. Megnyugodhatott az Alba, de a dobáspontosság így sem volt az igazi, lepattanókban azonban sokkal jobbak voltak Kellerék. Fizikálisan volt hatalmas különbség a felek között.
 
A harmadik negyedben az addig nem remeklő Szabó kapta el leghamarabb a fonalat, pontokat szerzett, labdát csent, gólpasszt adott, miközben a vendégek megint alig látták a gyűrűt. Pedig kisembereik - jobb híján - mentek befelé becsülettel. Wood, majd Juhos is triplát dobott, a 26. percre nem maradtak kérdések a meccs kimenetelét illetően, ha voltak még egyáltalán. A zóna ellen jól játszottunk, de a könnyelműségeket nem díjazta Braniszlav Dzunics, akinek már az elődöntőre gondolva is kell tűzben tartania mindenkit.
 
A negyedik játékrészben ez a tűz időnként szabálytalanságban, reklamálásban is megmutatkozott, tegyük hozzá, mindkét félnél, de kosarazott is a csapat, folyamatosan növelve a különbséget. Jones mezőnyből nem rontott, a csapat által kihagyott tíz büntetőnek pedig ezen a meccsen nem volt jelentősége. A végére csak az a kérdés maradt, hogyan juthatott idáig a párharc, de erre a két pécsi meccs adja meg a választ, mert azokon méltó ellenfél volt a PVSK. Az Alba 3-2-vel jutott tovább az elődöntőbe. Ott a Kaposvárral találkozik, először szerda este, 18.50-kor, hazai pályán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >