Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Maradjon Fehérváron az egy százalék Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. május 06.

Image Közeleg a 2012. évi jövedelemadó-bevallás végső határideje. Az adózóknak már évek óta rendelkezésére áll az a lehetőség, hogy a befizetett adójuk legalább egy részét arra a területre irányíthassák, amelynek szerintük erre a legnagyobb szüksége van. A magánszemélyek és vállalkozások befizetett jövedelemadójuk 1 százalékát valamely nonprofit szervezetnek címezhetik.

 
 
Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh A. Violetta, az Echo Szociológiai Kutatóintézet szociológusa, Kriston Renáta, a Civil Margaretta Közhasznú Egyesület elnöke, és Berdó Erika Gabriella, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője arra hívta fel a figyelmet sajtótájékoztató keretében, mennyire fontos, hogy ez az egy százalék a megyeszékhelyen maradjon.
 
Az Echo Innovációs Műhely adatfelvételi részlege 2013. április 12-14. között készítette el az Alba Radar kutatás 17. hullámát Székesfehérvár felnőtt lakossága körében.
 
A felmérés részeként a civil szervezeteknek tett felajánlási szándékot vizsgálták. Németh A. Violetta, az Echo Szociológiai Kutatóintézet szociológusa, a felmérés készítője a
tájékoztatón elmondta: a fehérvári lakosság 90 százaléka hallott már arról, hogy a jövedelemadó 1 százalékát felajánlhatja valamilyen egyesületnek vagy alapítványnak.
 
Ebből 44 százalék azok aránya, akik már korábban is felajánlották adójuk 1 százalékát, 46 százalékuk viszont eddig még nem.
 
Mindössze 10 százalék azok aránya, akik még nem is hallottak erről a lehetőségről.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >