Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow INGYENES SZŰRÉS AZ ORSZÁGOS MELANOMA NAP KERETÉBEN
INGYENES SZŰRÉS AZ ORSZÁGOS MELANOMA NAP KERETÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. május 06.

Image Beköszöntött a jó idő, s ezzel növekszik a napon töltött órák száma. Nem árt az óvatosság, hiszen a túlzásba vitt napozás előidézője lehet a bőrrák halálos változatának, a melanomának is. A Magyar Bőrgyógyász Társulat Onkodermatológiai Szekciója más európai országokhoz csatlakozva ismételten Országos Melanoma Napot szervez.

 
Május 7-én több helyen végeznek ingyenes szűréseket az Országos Melanoma Nap keretében, ahol az anyajegyeket vizsgálják.
 
Székesfehérváron a Budai út 19. szám alatt található rendelőben is ingyenes szűrést szerveznek. 9 és 12.30 óra között Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász-kozmetológus főorvos várja az érdeklődőket. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. Ezt a 22/507-377 vagy 30/272-6080 telefonszámokon tehetik meg.
 
A melanoma előfordulása az utóbbi évtizedben ugrásszerűen megnőtt. Sokan nem fordulnak orvoshoz, annak ellenére, hogy a bőrdaganatok viszonylag egyszerűen felfedezhető, fájdalommentes vizsgálattal diagnosztizálható kórképek.
 


 
A melanomák általában aszimmetrikusak, mivel egy kitüntetett irányban növekednek. Éles határral kapcsolódnak az egészséges bőrterülethez, de szélük cakkos, egyenetlen vonalat képez. Színük nem egységes, az enyhén pirosas színtől a barnán át egészen a feketéig több árnyalat is előfordul bennük. Átmérőjük fokozatosan nő.
 
A megelőzés és az anyajegyek rendszeres ellenőrzése különösen fontos, mivel a betegség korai szakaszában jó eredménnyel kezelhető, míg késői felfedezés esetén a lehetőségek korlátozottabbak.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >