Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Még mindig vezetik a rugby bajnokságot a fehérvári lányok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 07.

Image Százhalombattán játszották a női bajnokság hatodik fordulóját. A verseny során most is sikerült a döntőbe verekednie magát a Fehérvár Rugby Club lányainak.

 

I. mérkőzés - Fehérvár Rugby Club - Esztergom 26 - 0.
 
Az esztergomi lányok elkésték a bajnoki mérkőzésüket, így 26 - 0-ra  írták jóvá a végeredményt.
 
II mérkőzés: Fehérvár Rugby Club - Agárd- 19 - 12./ 12 - 0.
 
A mérkőzés első célját egy szép elfutásból a fiatal Zólyomi Edit vitte 5 pont, Pap Helga jutaim rúgását követően + 2 pont 7 - 0.
 
A még mindig sérülten játszó Pap Helga egy szűk indulást követően "besántikált" a meglepett agárdiak célterületére újabb 5 pont 12 - 0, ez maradt az I félidő végeredménye. A második félidőt az Agárd kezdte jól a fehérvári szélsőt megkerülve 5 pontot szerzett. 12 - 5. Huszti Katalin két perc múlva félpályás elfutását követően 5 pont, Pap Helga rúgását követően + 2 pont 19 - 5. Az utolsó percben az Agárd csapata áttörte az FRC védelmi vonalát 7 pont 19 - 12.
 
Győzött a Fehérvár.
 
III. mérkőzés: FRC - Barbariens  26 - 5./ 12 - 5.
 
A célok sorát az ellenfél nyitotta meg a 2. percben vezetett 0 - 5. ra. A pillérként játszó Sándor Sára még a centereket is lefutotta és a  labdát középre tette 5 pont, így Pap Helga jutalom rúgása biztos volt + 2 pont 7 - 5. Amiben jók a fehérvári lányok az a sok szép passz, abból született Kis Fanni újabb 5 pontja 12 - 5 
 
Ez a félidő végeredménye is. Sajnos Kis Fanni megsérült így nem tudta folytatni a játékot, helyére Bartos Alexandra állt be.
A második félidőre sikerült az ellenfél állóképességét "felőrölni", először Skoda Luca, majd Sándor Sára 5 - 5 pontos céljával, majd Pap Helga 4 pontos rúgásával 26 - 5 re módosult a végeredmény. Csoport első lett a fehérvári női csapat.
 
A másik ágon nagy meglepetésre az Exiles női csapata legyőzte a bajnoki címre törő Batta női csapatát így a Fehérvárral mérkőzhettek.
 
Döntő: Exiles - FRC. 22 - 7. / 5 - 0.
 
Az első félidőben csak egyetlen cél született, azt is az ellenfél vitte 5 - 0..
A második félidőben Kis Fanni boka sérüléssel  is vállalta a mérkőzést, fél lábbal is célt vitt 5 pont, amit Pap Helga most is berúgott 2 pont 5 - 7.
Ezt követően a jórész utánpótlás korú játékosokkal mérkőző fehérvári csapatnak az Exiles megtalálta a gyenge pontját és háromszor sikerült a fehérváriak célterületét bevenni. Végeredmény 22 - 7. győzött az Exiles.,
 
Értékes ez a második helyezés, ezzel még mindiig vezeti a Fehérvár Rugby Club női csapata a bajnokságot.
 
Gyölcsös Ferenctől megtudtuk, hogy május 12.-én, vasárnap 10 órai kezdettel a Fehérvár Rugby Club férfi csapata az NB II bajnoki címért mérkőzik a Köfém pályán. Az ellenfél a Gödöllői Ördögök csapata lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >