Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fejlesztések és együttműködés Székesfehérváron
Fejlesztések és együttműködés Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. május 10.

Image Székesfehérvár helyi közlekedése naponta hatvanezer utazást bonyolít le az Alba Volán autóbuszaival, munkatársaival. Májustól a modern kor követelményeinek megfelelő eszközök kezdik meg működésüket, nagyobb kényelmet, teljesebb kiszolgálást biztosítva az utazóközönségnek – mondta el Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója.

 

LCD monitorok közérdekű információkkal, reklámokkal

Összesen 65 autóbuszra szereltetett LCD monitort az Alba Volán. A céget a szegedi székhelyű Mediamotion Kft. kereste meg ezzel a lehetőséggel. A buszokon működő monitorokon a vállalkozó jelenít meg fizetett reklámokat, valamint a volán saját közleményei, utastájékoztató információi is olvashatók, láthatók lesznek. A beruházás teljes egészében a Mediamotion finanszírozásában történt, aki bérleti díjat fizet, és műsoridőt biztosít a volán társaságnak. 

 

 

 

 

Rendszer felépítése: Székesfehérvárom 65 járművön összesen 130 monitort szerelt fel a Mediamotion Kft. A járművek utasterében elhelyezett – egyenként 2db, 48 cm (19”) képátlójú monitorokon a tartalomszolgáltató fedélzeti számítógépre telepített digitális tartalom jelenik meg. 

A ciklikusan ismétlődő, naprakész blokkokból álló híranyag frissítése ütemezetten történik. Minden alkalommal, amikor a jármű beérkezik a telephelyre, a tartalomszolgáltató fedélzeti számítógép titkosított, vezeték nélküli (WiFi) kapcsolatba kerül a helyi tartalomszolgáltató szerverrel, automatikusan ellenőrzi és szükség szerint letölti a hírszerkesztő központ időközben aktualizált híreit, hirdetéseit.

Együttműködik szolgáltató és önkormányzat 

Példaértékű, az Alba Volán társadalmi felelősségvállalás programjában is rögzített együttműködés veszi kezdetét májustól. A székesfehérvári önkormányzat programjainak népszerűsítésére, a városlakók informálására új lehetőséget teremtenek a helyi autóbuszok, valamint két, a Dunántúlon közlekedő távolsági járat. Összesen húsz jármű oldalán hirdeti ebben az évben Székesfehérvár a Szent István Emlékévet, valamint a programokat tartalmazó webcímet. Az autóbuszok, összesen 182 négyzetméternyi külső felületét a volán ajánlotta fel az önkormányzatnak egészen december végéig. Emellett a buszokon működő LCD monitorokon az emlékév aktuális programjait, a városi rendezvényeket is olvashatja, láthatja az utazóközönség. 

 

 

 

 

„Székesfehérvár Önkormányzata örömmel fogadta az Alba Volán fejlesztéseit és a Szent István Emlékévet népszerűsítő kezdeményezéseket is. Évek óta hangsúlyozom, mennyire fontos, hogy a városunkban működő cégek is magukénak érezzék Székesfehérvárt. Ez nemcsak munkahelyeket teremt és minőségi szolgáltatásokat jelent, hanem megnyilvánul egy úgynevezett „jó állampolgár” hozzáállásban is - amire a mostani együttműködés jó példa.   Szent István is a közösségben rejlő erőben hitt, mi is az ő példáját követjük. Az összefogásra építjük a város fejlődését és a 2013-as Emlékévet is. Tavaly Önkormányzatunk sok egyeztetést folytatott és
jelentős anyagi terheket vállalt fel a helyi közlekedés minőségi megmentése érdekében, most pedig az Alba Volán ajánlott együttműködést. Közösen teszünk azért, hogy minél többekkel megismertessük, sikeressé és emlékezetessé tegyük az idei esztendőt!- mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Térképes útvonaltervezés, járatkereső a weben

A jövőben új menetrendi és térképes útvonaltervező program áll az érdeklődők rendelkezésére Székesfehérvár helyi járati autóbusz közlekedéséről. Május 13-tól a www.albavolan.hu/menetrend menüpontban elérhető felületen többféle lehetőség közül választhatnak a felhasználók. A klasszikus menetrend mellett térképes útvonaltervezővel az adott megállótól, - mint kiindulási pont - a célállomásig végigvezethető, milyen járatokkal, mennyi idő alatt lehet eljutni a város különböző területeire. Praktikus, hogy a menetidőt a megadott útvonalra számítja ki a program és a gyalogos közlekedést is jelzi – átszállásnál, vagy a buszmegállóba való eljutással. 

Mind a Székesfehérvárra érkezők, mind pedig az itt élők számára jó tájékozódási lehetőséget kínál a program, melyet saját beruházásban helyezett üzembe az Alba Volán Zrt. Az összességében 2 millió forintos fejlesztés alapja lehet annak az adatbázisnak, amely alkalmas támogatni a forgalomirányítás feladatait is. 

A május 13-tól június 1-jéig tartó tesztüzem ideje alatt a szolgáltató fogadja az észrevételeket, és lehetőség szerint beépíti a fejlesztésbe azokat az elemeket, amelyekkel még teljesebbé válik a program. A végleges változat júniustól használható majd a volán weboldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >