Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egészség- és sportprogramok a hétvégén Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. május 10.
Image Ismét megrendezi „Királyi Vigasságok” című hagyományos programját az István Király Általános Iskola szombaton, a sokszínű eseményre szeretettel invitálják a székesfehérvári gyerekeket, felnőtteket, családokat. Vasárnap a testépítést és versenyeket kedvelők figyelmére számítanak a Fehérvári Fitness Fesztiválon, a Vodafone Sportcentrumban.

 

 

Az István Király Általános Iskola több figyelemreméltó, közösségi eseményt szervez az év folyamán, a nagyszabású, számos egészség- és sportprogramot, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínáló Királyi Vigasságokat május 11-én, szombaton rendezik meg 9.00 órától. Várható zumba és modern tánc-bemutató, ugrálóvár, lovaglási lehetőség, ásványbemutató és vásár, szépségtanácsadással egybekötött kozmetikai termékbemutató, méz- és teakóstolás. 13.00 órakor kezdődik a nap leglátványosabb része, a panelkutya-szépségverseny, melyre a helyszínen nevezhetnek kedvenceikkel az érdeklődők, Lesz főzőverseny is, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A Humán Szolgáltató Intézet támogatásával vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérésen szerveznek, továbbá tüdőkapacitás-méréssel, diabétesz-kérdőívvel, csontritkulás-rizikó felmérésével és melanomaszűréssel is készülnek a rendezők. A Királyi Vigasságokat 10.00 órakor Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitja meg.

A testépítés iránt rajongóknak igazi csemegét ígér a Fehérvári Fitness Fesztivál 2013, melyet május 12-én, vasárnap 9.00 órától az esti órákig rendeznek a Vodafone Sportcentrumban. Többféle versenyszám és bemutató ígérkezik:
A „Rubos Kati Classic” sportági szakszövetségtől független megmérettetés, Nyugat-Magyarország legnagyobb fitness eseménye és a testépítés ünnepe. Ezt hivatott erősíteni a közel 40 meghívott vendég, akik meghatározták a testépítés és fitness sport hazai világát. Szervezettől, szövetségektől és egyesületektől függetlenül bárki nevezhet, akár egyéni indulóként is. Célja, hogy összemérhessék tudásukat a különböző sportági szövetségektől érkező versenyzők és az egyéni testépítők.
A következő kategóriák lesznek:
Női bikini sport: -165 cm, +165 cm.
Női physique: -165 cm, +165 cm.
Női testépítés: abszolút
Férfi physique: -170 cm, +170 cm.
Physique vegyes páros: abszolút (A világon elsőként ezen a versenyen debütál.)
Férfi testépítés: -90 kg, +90 kg
Férfi testépítés: abszolút

A Boogie Night’s meghívásos electric boogie verseny először kerül megrendezésre. A 12 főből álló mezőny a délelőtti selejtező folyamán 6 főre redukálódik. A délutáni elődöntő alkalmával megszületnek a dobogós helyezettek, majd a dobogó fokainak sorsa is eldől. A verseny úgynevezett párbaj formában történik. A döntőt követően Kollár Stevefogja bemutatni a Terminator tánckoreográfiáját.          

A Kungfu Warriors során a világszintű hagyományokkal rendelkező magyar shaolin kungfu fegyveres formagyakorlatai közül három kerül bemutatásra. A Robert Lyons által delegált csapat tradicionális shaolin öltözékben lép a közönség elé. A gyakorlatok előtt, között és után Robert Lyons sifu kommentálja a látottakat.

A Ground Gymnastic során a manapság igen divatos calisthenics mozgásformát láthatja a közönség a színpadon. A calisthenics a szertorna- és szabad stílusú elemeket tartalmazó természetes mozgásforma, amely az idén még bemutató jelleggel, jövőre azonban már teljes értékű versenyszámként jelenik meg, egyedüliként itt a Fitness Fesztiválon.

A vasárnapi esemény résztvevőit 9.00 órakor Östör Annamáriaegészségügyi és sporttanácsnok köszönti, a nap műsorvezetője Eszteró Zsolt világbajnok testépítő lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >