Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kamarakórusok jótékonysági hangversenye
Kamarakórusok jótékonysági hangversenye Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 10.

Image Az Erkel Ferenc Vegyeskar magyarországi turnéjának harmadik állomása május 12-én, vasárnap Székesfehérvár lesz. Az idén újjáalakulásának 15. évfordulóját ünneplő világhírű kórus azon a jótékonysági hangversenyen lép fel, amelynek bevételét a szeptemberi III. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál megrendezésére fordítják.

 

Székesfehérvári, dunaújvárosi és egy budapesti kórus lép fel azon a jótékonysági hangversenyen, amelyet a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus szervez május 12-én, vasárnap 17.00 órakor a Szent István Művelődési Házban.  

A Boldog Gizella Óvoda Óvónői Karának köszöntő műsorát követően a jótékonysági esten fellép az idén újjáalakulásának 15 éves évfordulóját ünneplő Erkel Ferenc Vegyeskar. A budapesti kórus magyarországi turnéjának utolsó állomásaként érkezik Székesfehérvárra. A vasárnap esti koncerten fellép még a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus és a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus is.

A komolyzene szerelmesei többek között Debussy, Brahms, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és Barabás Árpád kórusműveit hallhatják vasárnap 17.00 órától, ahol az összkar előadásában csendül fel Kodály Zoltán: Öregek és Orbán György: Daemon irrpeit callidus című műve. A komolyzenei koncert bevételét a szeptemberi III. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál megrendezésére fordítják.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >