Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TŰZOLTÓNAPI FELVONULÁS ÉS NYÍLT NAP
TŰZOLTÓNAPI FELVONULÁS ÉS NYÍLT NAP Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 10.

Image Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepéhez kapcsolódóan a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság felvonulással egybekötött megemlékezéseket tart május 11-én, szombaton három helyszínen Székesfehérváron. A tűzoltógépjárművek felvonulását követően 10 és 14 óra között a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyílt napra várja az érdeklődőket.

 

Az ünnepség május 11-én, szombaton reggel 8 órakor a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyában a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltók és mentők emléktáblájának koszorúzásával kezdődik, majd a tűzoltógépjárművek a Berényi út – Széna tér – Rákóczi Ferenc utca útvonalon a Távírda utcához érkeznek. A Szent Flórián-szobornál tartott rövid megemlékezést követően a menet a Várkörút – Mátyás király körút útvonalon a Zichy ligetbe érkezik, ahol koszorút helyeznek el Havranek József, egykori városkapitány, tűzoltóparancsnok emléktáblájánál.



 
A felvonulását követően 10 és 14 óra között a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyílt napot tart a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyában, ahol lehetőség nyílik a tűzoltógépjárművek és a speciális felszerelések, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor megtekintésére. A látogatókat füstsátor és iparbiztonsági kockajáték is várja. 
 
A nyílt nappal egy időben a tűzoltó-parancsnokság sportpályáján országos hagyományőrző tűzoltó versenyt rendez a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány. A versenyen férfi, női, ifjúsági és senior csapatok indulnak, és két kategóriában, kocsifecskendő-szerelésben és mozdonyfecskendő-szerelésben mérik össze tudásukat és ügyességüket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >