Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tűzoltónapi felvonulás és koszorúzás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. május 13.

Image Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepéhez kapcsolódóan a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság felvonulással egybekötött megemlékezést tartott három helyszínen Székesfehérváron.

 
Az ünnepség a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyában kezdődött, ahol a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltókról és mentőkről emlékeztek meg, majd koszorút helyeztek el az épület homlokzatán található Vida Pál-emléktáblánál.
 
Az igazgatóság, a tűzoltó-parancsokság és a környező önkéntes tűzoltó egyesületek járművei, valamint a mentőszolgálat autója ezt követően rendőrségi felvezetéssel haladt végig a Berényi út – Széna tér – Rákóczi Ferenc utca útvonalon.
 


 
A Távírda utcához érve a Szent Flórián-szobornál rövid megemlékezésre került sor, majd a Várkörút – Mátyás király körút útvonalon továbbhaladva érkeztek a Zichy ligetbe, ahol koszorút helyeztek el Havranek József, egykori városkapitány, tűzoltóparancsnok emléktáblájánál.
 
Az ünnepségen részt vett Magosi Lajos tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Vörös Ferenc r. ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, Mihály János ny. tű. ezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Brájer Éva, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >