Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FŰNYÍRÁS 3.5 MILLIÓ NÉGYZETMÉTEREN
FŰNYÍRÁS 3.5 MILLIÓ NÉGYZETMÉTEREN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. május 13.
Aki kertet gondoz tudja mit jelent és mennyi ideig tart a füvet gondozni néhány száz négyzetméteren. Székesfehérváron 3.5 millió négyzetméteren nyírja a füvet a Városgondnokság. Több mint 15 fűnyíró traktorral és megannyi motoros fűkaszával 130 ember tevékenykedik azon, hogy mielőbb mindenhol le tudják nyírni a hirtelen megnőtt füvet.
 
Napi tíz órában, 32-36 fővel dolgozik az a négy brigád, akik a város park fenntartási munkáit végzik, de így is sok panasz érkezik, ami érhető, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a környezete rendben legyen. Az időjárás viszont olyannyira kedvez az egyszikű növények fejlődésének, hogy szinte lehetetlen vele lépést tartani – mondta Fülöp György a Városgondnokság fűnyírásért felelős szakembere.
 


 
A pillanatok alatt nagyra nőtt fű miatt szombaton és vasárnap is dolgozik a fűnyíráson a Városgondnokság. Az ebből adódó kellemetlenségekért kérik a lakók megértését, hiszen azon dolgoznak, hogy mielőbb, mindenhol szépek, és rendezettek legyenek a parkok, lakótelepek, közterületek.
 
Naponta 100-150 ezer négyzetméter felületet tudnak lenyírni, ha az időjárás is engedi, ami azt jelenti, hogy négyhetente tudnak ugyanarra a területre visszamenni.
 


 
Ahogy az első nyírással végeznek, azonnal kezdik a második kaszálást. Nehezíti a munkánkat, hogy nagyon sok olyan terület van, mint például a város temetői, ahol géppel nem lehet dolgozni csak kézi kaszálást végezhetnek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >