Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mindenkit vár a Hetedhét Játékfesztivál!
Mindenkit vár a Hetedhét Játékfesztivál! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. május 24.

Image Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Május 25-26-án óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, kézműveskedős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Egy éve nyitotta meg kapuit látogatói előtt a Játékmúzeum új helyén, a Hiemer-házban, így idén a gyereknap és a múzeum első születésnapja egy nagy játékünnepben olvad eggyé. A Hetedhét Játékfesztivál programkínálata a legkisebbektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek számtalan élményt tartogat.

 

„Manapság nagyon ritka esemény, hogy egy település új kulturális, közművelődési intézménnyel gazdagodjon. Éppen ezért különösen büszkék voltunk egy évvel ezelőtt, amikor átadhattuk a székesfehérvári gyerekek, családok számára a Hetedhét Játékmúzeumot a Hiemer-házban.  Azóta a múzeum bebizonyította létjogosultságát, hiszen programok sokaságát rendezték, és több mint 15 ezer látogatót fogadtak itt. Minden család életében, így Székesfehérvár számára is fontos egy „új jövevény” első születésnapja! A mi közös ünnepünk lesz a kétnapos Hetedhét Játékfesztivál, melyen számos minőségi kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálunk a családoknak.” –hangsúlyozta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere. „Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt Székesfehérvárról és környékéről, és szívből reméljük, hogy az ország távolabbi pontjairól is fogadhatunk vendégeket!” – tette hozzá.

A Hetedhét Játékfesztivál programjait F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője és Bernáth Éva, a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógusa ismertette. Elmondták: a játékfesztivál vendége lesz többek között Palya Bea és a Vaskakas Bábszínház. Ez a teátrum az ország legnagyobb gyermekfesztivál-főszervezője, amely a nagyobbaknak szóló előadás mellett csecsemőszínházi programmal is készül. Látható lesz a csodamasina Circus Mechanicus a Tintaló Cirkusztól, a vásári hangulat kihagyhatatlan előadása Vitéz László szabadtéri színpadon, de lesz még óriás társasjáték, várjáték, közös képfestés, kézműves foglalkozások, hangszerbemutató, minivonat és élményfotózás. Kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Szabad Színház előadása, amely a Hetedhét Játékmúzeum kiállítása alapján készül, és valódi születésnapi zsúrral ér véget – a fesztivál látogatói megkóstolhatják a Hetedhét Játékmúzeum születésnapi óriás tortáját.

 

 


 

A Játékfesztiválon a felnőttekre is gondolnak: „Fény-játékok" címmel Lázár Ervin műveiből tart előadást Nagy Anna és Huszárik Kata a Hiemer-ház báltermében. A legkisebbek birodalmát a Városháza udvarán alakítják ki a szervezők, ahol bele lehet kóstolni babazenés és mozgásművészeti foglalkozásokba is.

Mindeközben a Hetedhét Játékmúzeum további játékra hívja látogatóit. A fesztivál két napja alatt egyetlen karszalag megvásárlásával korlátlanul látogatható a múzeum, ahol a rendkívül értékes gyűjtemény vitrinjei, fiókjai feladatokat, játékokat, plusz információt is rejtenek. Különböző érzékszerveiket dolgoztathatják meg a játékos kedvűek, hol szagolni, hol tapintani kell, máshol logokai készségre, vagy ügyességre van szükség. A terepasztalon futó kisvonatot egy gombnyomással indíthatják el a képzeletbeli állomásfőnökök, és kipróbálható egy praxinoszkóp is. A kiállítótérhez szorosan kapcsolódó Játéktér elnevezésű foglalkoztató terem a társasjátékok tere: itt ki lehet próbálni néhány kiállításban látható társasjátékot. A Réber kiállításban felnőtteknek és gyerekeknek szóló műveket lehet lapozni, olvasgatni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >