Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
5letes Vidi-vízifoci, 3 pont - ezüstérem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. május 27.

Image A vártnál is simább, 5-1-es győzelmet aratott Kecskeméten a Videoton labdarúgó csapata az NB I 29. fordulójában, így a fehérvári együttes gyakorlatilag bebiztosította ezüstérmét a bajnokságban.

 
A hazaiak remek tavaszt produkáltak eddig, a Vidi ellen is bátor támadófocira készültek, így nem volt meglepetés, hogy a pályára zúduló rengeteg eső miatt felázott, pocsolyákkal tarkított pályán is ők kezdeményeztek többet a meccs elején.
 
Az első 10-12 percben néhány kecsegtető, de nem túl nagy helyzetig el is jutottak Horváth Ferenc vezetőedző fiai, akik számára nem jött jókor Juhász Roland vezető gólja a 17. minutumban: a válogatott védő remekül érkezett Gyurcsó jobb oldali beívelésre, s gyönyörűen fejelt a jobb sarokba.
 
Ezzel alaposan megtört a KTE lendülete, amit Szolnoki is kihasznált, életerős, de nem éppen védhetetlen löketét alig 5 perccel később alaposan bevédte Borszéki kapus. 0-2 után nem volt sürgős a Vidinek, a hazaiak pedig nem tudtak ismét felpörögni, ennek ellenére egy jól kivitelezett Burgos-Rajczi-Mohl akció végén utóbbi szépített még a szünet előtt. Összességében teljesen megérdemelten vezetett 45 perc után a vendégcsapat az ismét meccsben lévő és reménykedő Kecskemét ellen.
 
A folytatásban nem adott esélyt a Videoton a házigazdáknak, az 53. percben egy újabb Juhász fejest követően a kapusról kipattanó labdát Torghelle passzolta a hálóba, majd Szolnoki után egy másik Vidi játékos is éppen most szerezte meg első NB I-es gólját: a 62. percben a kis brazil Paraiba lövése talált utat Mohl érintésével Borszéki kapujába, eldöntve a 3 pont sorsát.
 
Nem sokkal a vége előtt még Juhász ismételt, újabb remek fejese csak a kegyelemdöfés volt az 1-4 -nél 11-est is hibázó KTE számára. José Gomes mester alakulata az utolsó forduló előtt bebiztosította újabb ezüstérmét (ez a harmadik a Vidinek az elmúlt 4 évben, a 2011-es bajnoki cím mellett), bizonyítva, hogy az utóbbi esztendők egyértelműen legjobb csapata a hazai mezőnyben.
 
A Kecskemét továbbra is mumusként tekinthet a piros-kékekre, hiszen a két együttes utóbbi öt Széktói Stadionban megvívott tétmeccsén simán győzött a Videoton (3-6, 1-4, 0-2, 0-2, 1-5).
 
Sikerükkel Mitrovicsék már hátradőlve várhatják a Pécs elleni hazai szezonzárót, melyre szombaton 14 órakor kerül sor a Sóstón.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >