Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kár az első félidőért Szolnok - Bericap Alba Fehérvár 65-60 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2013. május 27.

Image Szünetig alig találtunk be, utána komoly hátrányból majdnem egyenlítettünk. Nem éltünk az eséllyel, főleg a rossz dobószázalék miatt. Szolnoki Olaj - Bericap Alba Fehérvár 65-60 (16-9, 17-13, 14-18, 18-20) Szolnok: Florence 6, Simon 5/3, Sehovics16/9, Bell 5, Báder7 Csere: Németh 12/12, Gay 9/3, Szabó M. 5, Fodor. Edző: Nenad Ascserics. Alba: Moore 11/3, Wood 8/6, Hollis 11/3, Szabó Zs. 4, Keller Á. 7 Csere: Jones 12, Supola 7/3, Juhos, Bódi. Edző: Braniszlav Dzunics.

 

 
Báder kosarára Hollis triplával, Wood duplával felelt, de a kezdeti jó dobóforma hamar eltűnt, és átvette helyét a hatalmas küzdés. Mindkét oldalon, így nem is alakult ki markáns különbség a két csapat között, csak amikor a Báder-Németh duó (utóbbi két hármassal) jobban célzott az első negyed végén betalálni képtelen fehérváriaknál. A folytatásban sem javult sokat a helyzet, ami a pontosságot illeti, de Jones kosaraival azért sikerült felzárkóznunk, sőt, 22-22-nél egyenlő volt az állás. Az ezt követő 0-11-re viszont nem lehettünk büszkék, sajnos ekkor senki nem volt, aki átlendítette volna a holtponton a társaságot... Érdekes, hogy az Olaj sem célzott jól, sőt hasonlóan gyenge volt ez a mutatója, de a triplák hatékonysága miatt mégis viszonylag magabiztosan vezetett az első félidő végén.
 
 
A harmadik negyedben, amikor Gay és Simon is bevágott egy-egy hármast, már egészen nagy volt a hazaiak előnye (41-26), úgy tűnt, a védekezés is kissé összekuszálódott fehérvári oldalon. De ez a játékelem azért rendeződött, aminek köszönhetően csökkent a különbség, főleg, miután a Szabót a levegőben lökő Gay ellen sportszerűtlent ítéltek. Kár, hogy Szabó később egy technikait is kiszövegelt magának, így az utolsó negyedet hétpontos hátránnyal kezdtük a jól ugyan nem játszó, de fontos pillanatokban betaláló Olaj ellen.
 
Keller és a lassan belelendülő Moore csalta még közelebb a csapatot, de megint jött Németh, aki ezen az estén tripláival főszerepet kért magának. Hollis nem akarta hagyni a hazai örömöt, Wood pedig egy triplával megnyitotta a hajrát - és már csak eggyel ment az Olaj. Ezt azonban megint jól reagálták le a hazaiak, akiknek az Alba eladott labdái is segítettek. Moore hármasa megint egyetlen pontra csökkentette a különbséget, de a Szolnokot nem hagyta utolérni magát. Ebben sok eladott labdánk is segítette őket. A szokásos büntetőzgetéssel alakult ki a végeredmény, Wood záró triplája már csak a különbséget csökkentette. Folytatás kedden, a döntő 1-1-re áll.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >