Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ez is megvan! Bajnok az Alba!
Ez is megvan! Bajnok az Alba! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. június 03.

Image A korábbi találkozókhoz hasonlóan izgalmas, időnként kiélezett csata után 75-66 -ra megnyerte az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság fináléjának mindent eldöntő ötödik mérkőzését a Bericap Alba Fehérvár a Szolnoki Olaj ellen, így a Dzunics Braniszlav által trenírozott csapat megszerezte a klub történetének negyedik elsőségét!

 
A találkozó elején nagy volt az iram, a Szolnok jobban kezdett, ellépett 5 ponttal, de a hazaiak idejében összekapták magukat, s a nyitó negyed második felében egalizáltak, így 12-12-ről folytathatták a felek. A második játékrészben hamar átvette a vezetést az Alba, s a palánkok alatt extrán produkáló Keller vezérletével némileg növelni is tudta előnyét a nagyszünet előtt. A rövid félidei pihenőre 29-22-es fehérvári előnnyel vonulhatott a két nagy rivális.
 
A meccs második felére fordulva is a kezében tartotta a gyeplőt a Dzunics-gárda, amikor egy-egy duplával, vagy triplával sikeres volt az Olaj, szinte mindig azonnal hasonló minőségű válasszal felelt az Alba. A harmadik negyed hajrájában Szabó Zsolt "trojkájával" már 10 pontos (50-40) előnyre tett szert a közönséget alaposan tűzben tartó hazai egylet, a záró etap előtt pedig 54-44 állt a Gáz utcai csarnok eredményjelzőjén.
 


 
A végső 10 percet a Szolnok kezdte jobban, Moore kétszer is eladta a labdát, így pillanatok alatt feljöttek a vendégek 5 pontra Horváth és Sehovics kosarainak köszönhetően. Három ponttal válaszolt az Alba, de a büntetők értékesítése továbbra sem ment Kellernek, egyet megint kihagyott a kettőből, ez már összesen a nyolcadik volt a csapatnak ezen a derbin, ami luxus egy bajnoki döntőben. 59-51-nél Florence is rontott kettőt, hiába no, a szolnoki ásznak is megremeg a keze ekkora tétnél, amit persze egyáltalán nem bántak a fehérváriak. Ekkor már csak 5 perc volt hátra, ami rengeteg idő kosárlabdában. Gyorsan jött egy szép közeli kosár Woodtól, s ismét közte tíz, 61-51 az Albának!
 
Németh Triplájával és Báder büntetőivel jött közelebb az Olaj, de Woodnak erre is volt két válasza, 67-56 és már csak bő 3 minutumot kellett okosan kihúzniuk Holliséknak. Asceric mester "századik" idejét is kikérte a látogatók részéről, majd indulhatott a végső roham. Ekkor Wood mellett Jones vette a hátára a Bericaposokat, s 13 pontra hízott az előnyük, szűk két perccel a vége előtt! Innen már nem lehetett veszíteni! Nem is bukott az Alba, s végül 75-66 -ra diadalmaskodva története negyedik bajnoki címét nyerte meg!
 
A Magyar Kupa után az NB I aranya is Fehérvárra került, hiába szerepelt a Szolnok az Adria-ligában nívós csapatok ellen, ez a hazai terepen nem fizetődött ki, a toronymagas favoritot Kellerék mindkét fronton letaszították a trónról! Extázis a nézőtéren, extázis a küzdőtéren, szép volt fiúk!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >