Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jótékonysági futás az állatvédelem jegyében
Jótékonysági futás az állatvédelem jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. június 03.

Image Az elmúlt években hagyománnyá és egyfajta küldetéssé vált Lajkó Csaba számára, hogy hobbiját és szenvedélyét, a hosszútávfutást jótékony céllal kombinálva próbál pénzt, támogatókat gyűjteni egy-egy nemes ügy érdekében, vagy egyszerűen csak a figyelmet felhívni ezekre az ügyekre. Az ultrafutó most az állatvédelem és a felelős állattartás mellé állt kezdeményezésével.

 
"2013. július 27. és augusztus 2.között “Ne előlük, értük fuss” elnevezéssel jótékony­sági futást szervezünk futótársaimmal Budapest - Gödöllő - Cegléd - Szentes - Kis­kunfélegyháza - Baja - Szekszárd - Székesfehérvár útvonalon, közel 500 km.-t teljesítve.A futás során érintjük a HEROSZ Állatotthon telephelyeit és az érintett városokban található állatmenhelyeket, ahol az alapítványokkal összefogva fogyatékkal élő és egészséges gyermekekkel végzünk közösen pár órás társadalmi munkát. A hét na­pos megmozduláson több száz futó, kerékpáros becsatlakozása is várható" - nyilatkozta honlapunknak Lajkó Csaba.
 
Az ultrafutó hozzátette: elsődleges céljuk ezzel az akcióval, a figyelemfelkeltés a felelős állattartásra, az ál­latvédelmi törvény betartására és betartatására, az örökbefogadás népszerűsítése, az ál­latotthonokban végzett lelkiismeretes munka megismertetése az emberekkel és felhívás az ott végezhető társadalmi munkákra, önkéntesek toborzása, adományok gyűjtése.
 
A főszereplő Lajkó Csaba 2005-ben egy gyökeres életmódváltás után „esett szerelembe” a hosszútávfutással, 2006 óta versenyeken is indul. Azóta évről-évre nagyobb távokat teljesítve szerzett hírnevet és vívott ki magának tiszteletet széles körben, sportberkeken kívül is.
 
Az ultrafutók népes táborához 2009-ben csatlakozott, s az elmúlt esztendőkben számos remek eredményt ért el, kétszer nyerte meg a 24 órás országos bajnokságot, egyszer a 12 órás ob-t. Hazai csúcstartó 355 km-es teljesítménnyel a 48 órás futásban, de nemzetközi szinten is lerakott már az asztalra néhány figyelemreméltó produkciót, így például kétszer teljesítette már az ősi hagyományokkal rendelkező Spartathlont Görögországban, s a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonon elért 4. helyezése is megsüvegelendő teljesítmény.
 
Ami a jótékonysági akcióit illeti, -egyebek mellett- futott már az árvízkárosultakért, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak javára, down-szindrómás és egyéb fogyatékkal élő gyermekekért, valamint a hajléktalanokért is.
 
Azon cégek, vállalkozások, magánszemélyek, akik a remek sportember újabb nemes vállalását támogatandónak tartják, s tudnak segíteni annak teljesülésében, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen vehetik fel a kapcsolatot Lajkó Csabával.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >