Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A világhírű Manila Koncertkórus Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 06.

Image A Vox Mirabilis Kamarakórus meghívására érkezett Székesfehérvárra a Fülöp-szigeteki Manila Koncertkórus. A Musica Mundi Világranglistán a legjobb 50 kórus között tartják számon az együttest, számtalan világversenyen vettek részt, ahonnan a legmagasabb díjakat hozták el.

 
Több európai, amerikai, ázsiai koncertturnén szerepeltek már. Különleges hangjukkal, bájukkal mindenhol a közönség kedvencei. Így volt ez a székesfehérvári koncerteken is, ahol álló vastapssal köszönték meg a kórus világszínvonalú műsorát. A számtalan ráadás után szinte alig tudtak levonulni a fellépések helyszínéről. A Ciszter templomban adott koncertjüket a Kossuth rádió élőben közvetítette az egész ország nagy örömére.
 
„Megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen világszerte elismert kórus, a meghívásunkra az európai koncertturnéjuk magyarországi állomásaként Székesfehérvárt választották, vendéglátójukként pedig a Vox Mirabilis Kamarakórust. Mindenkit elbűvöltek kedvességükkel és nagy zenei tudásukkal. ” – mondta Zemlényi Katica kórusvezető.
 
A „Szent István Városa” Jubileumi Kórustalálkozó a Barátok templomában került megrendezésre. A Jubileumi Kórustalálkozó meghívott vendégei kiemelkedő koncertet adtak a zsúfolásig megtelt templomban.
 
A székesfehérvári koncerten hat együttes lépett fel: a vendéglátó Vox Mirabilis mellett a veszprémi Schola Regina, a kaposvári Szent Imre Kórus, az országszerte elismert Viadana, illetve két - a kórus-világranglista élén helyet foglaló - kórus: a Cantate Vegyeskar és a Manila Koncertkórus szerepelt a hangversenyen. A Cantate Vegyeskar fellépései mindig kiemelkedő ünnepi eseménynek számítanak.
 
A Fülöpszigeteki kóruskultúra magával ragadó előadása most is megerősített minket abban, hogy fantasztikus muzsikusok élnek ott: árad belőlük az életöröm, az alázat, az elhivatottság, és valami hihetetlen, mindenki számára lenyűgöző, amiket, és amilyen magas színvonalon énekelnek.
 
Egyik ámulatból a másikba esett a közönség, akik tapssal és óriási ovációval köszönték meg a koncertet. A koncert végén Kodály: Ének Szent István Királyhoz c. kórusműve közel 200 énekes előadásában szólalt meg Sapszon Ferenc Liszt-díjas karnagy úr vezényletével, ami rendkívüli zenei élmény és felemelő előadás volt. A közönség a könnyekig meghatódva hallgatta a művet.
 
Kurucz Gergely a Viadana kórus karnagya így nyilatkozott:
 
„Fantasztikus kórusgálán vettünk részt Székesfehérvárott a Vox Mirabilis Kamarakórus szervezésében. Én nem is tudom, hogy csinálják Zemlényi Katicáék, de időről időre (nem is olyan ritkán) hihetetlen színvonalú koncerteket adnak és szerveznek városukban. Nemcsak a koncert maga volt jelentős zenei-szellemi-spirituális élmény, de úgy minden „klappolt”: a fellépőket például a koncert előtt fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester úr. Volt néhány kedves szava hozzánk, kaptunk egy kis ajándékot, és a város vezetői több képviselővel együtt a hangversenyt is megtekintették”.
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus köszönetet mond Spányi Antal megyéspüspök úrnak, Deák lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselőknek, hogy mellénk álltak és támogatták a rendezvényt!
 
Székesfehérvár! Méltó ünneplésben volt részed!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >