Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vadászati, halászati, horgászati tilalom Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 10.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága a dunai áradással kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel közleményt adott ki. Teljes vadászati, horgászati és halászati tilalmat rendelt el meghatározott, az árvíz által érintett területeken.

 
A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága elsőfokú vadászati hatósági jogkörében, az illetékességi területen belül, 2013. június 6-án 10.00 órától az árvízvédelmi készültség megszüntetéséig, teljes vadászati tilalmat rendelt el a Duna árvízzel borított területén, továbbá az attól mért 500 m-es védőzónán belül.
 
A korlátozással érintett vadászatra jogosultak: • Pusztaszabolcsi Gazdász Vadásztársaság, • Lívia Környéke Vadásztársaság, • FLIM – ELZETT Vadásztársaság, • Sina – Dunavölgye Földtulajdonosi Közösség, • Dunamenti Apróvadas Vadásztársaság, • Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság.
 
A hatósági döntés további vadvédelmi intézkedésekre szóló figyelem felhívást, illetve jelentési kötelezettséget tartalmaz.
 
A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság, mint elsőfokú halászati hatóság illetékességi területén általános, teljes körű horgászati és halászati tilalmat rendelt el a Duna folyam 1564-1630 fkm közötti szakasza és mellékágai halászati vízterületen (a szervesen hozzá tartozó Rácalmási-mellékágat is beleértve), valamint a hozzá tartozó árterületeken. Továbbá a „nagy” Dunán kívüli önálló halászati vízterületeken úgymint az Ercsiholtág, a Dunaújvárosi öböl és Felső-öböl (szabad strand), az Adonyi-mellékág területén ,valamint a hozzájuk tartozó árterületeken.
 
A tilalom visszavonásig érvényes.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >