Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ötödik bajnoki címét szerezte a Fehérvár Rugby Club női csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 18.

Image Dinnyésen rendezték meg a rögbi női bajnokság 8. fordulóját, ami egyben eldöntötte a bajnoki cím sorsát is.

 

Csoport mérkőzéseken az FRC lányai először az budapesti Barbariens csapatával mérkőzött, amit Pap Helga 18, Pap Eszter 15 és Kis Fanni 5 pontjával 38 - 7 re Félidő 17 - 0/ megnyert.

Második - egyben a legerősebb csapat - a csoportban az Agárdi Angyalok csapata következett:

az első célt Pap Eszter szélen történő elfutása után született 5 pont, ami Pap Helga jutalom rúgását követően 7 - 0 ra módosult. A második fehérvári 5 pontot Huszti Katalin válogatott játékosunk áttörte az agárdiak védő vonalát és egy félpályás elfutást követően 5 pontot szerzett, Pap Helga ezt is berúgta + 2 pont 14 - 0.

Az első félidő utolsó percében elaludt az FRC tolongása, ezt ügyesen kihasználva az agárdi lányok 5 pontos célt szereztek 14 - 5 a félidő eredménye.

Második félidő arról szólt kibírja jobban a rekkenő hőségben.

Ezt Huszti Katalin bírta jobban újabb 5 pontos célt szerzett, a mit Pap Helga jutalom rúgása ismét sikeres volt + 2 pont Végeredmény 21 - 5 a Fehérvárnak. Fehérvár Rugby Club - Esztergomi Vitézek 40 - 5. / 19 - 5.

Az Esztergomi Vitézek csapata egy gyengébb játékerőt képviselt, így pályára léphettek a fiatalabb lányok is. A célok sora Zólyomi Edit 5 pontjával (pillér), Pap Helga 2 pontos jutalom rúgásával indult 7 - 0. Majd a kivalló sebességgel megáldott Sándor Sára (pillér) elfutása után 5 pont 12 - 0.

Az Esztergom ügyes passzait követően 5 a fehérvári célterületre futott 5 pont 12 - 5. Az első félidő végén Dura Diána lefutotta az esztergomi lányokat 5 pont, pap Helga + 2 pont 19 - 5 a félidő végeredménye.

A második félidőt Lencsés Luca 5 pont nyitotta meg, majd Pap Eszter 5 pont és végül Dura Diána 5 pontjával és Kiss Fanni 2 - 2 jutalom rúgásával 40 - 5 re győzött a Fehérvár. Már ekkor a tudni lehetett, hogy a tavalyi bajnok Battai Buldogok női csapata nem szerezheti meg újból a bajnoki címet.

Azonos pontszám esetén az egymás ellen elért pontkülönbség dönt, ez pedig az őszi szezon jó szereplésének köszönhetően 136 - 60 volt a Fehérvár javára. Fehérvár Rugby Club - Battai Buldogok mindent eldöntő döntő. A battai lányok minden áron szerették volna behozni a 76 pontos hátrányukat. Az esélyek nem voltak azonosak, míg a fehérvári csapat közel fele junior korú volt a Battaiak csak felnőtt korú játékosokat küldtek a pályára.

Az eredmény mutatta a papírformát is, elsöprő Battai főlény mutatkozott, végül a Battai Buldogok nyerték ezt a mérkőzést 41 - 0. ra, de a bajnoki címet a Fehérvár Rugby Club nyerte.

Bajnok csapat névsora: Zólyomi Edit, Kiss Fanni, Huszti Katalin, Dura Diána, Takács Katalin, Bartos Alekszandra, Sándor Sára, Jakab Zsuzsánna, Lencsés Diána, Pap Helga, Pap Eszter, Ignác Daniella, Gyolcsos Mária.

Kiváló korosztályos utánpótlással rendelkezik az FRC női szakága serdülőben, junior korosztályban, de kissé hiányos a 18 év feletti női játékosok aránya.

Ez a nyár legnagyobb szakmai kihívása! Felnőtt korú lányokat keres az FRC szakvezetése minden kedden és pénteken 17 órától a Köfém pályán tartandó edzéseire várja az érdeklődő hölgyeket, akinek van sport múltja az előny, kinek nincs az sem okoz hátrányt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >