Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Június 30-ig várják a pedagógusok intelmeit
Június 30-ig várják a pedagógusok intelmeit Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 19.

Image Még egy hétig, június 30-ig várják a ma fiataljaihoz szóló intelmeket a „Fogadj szót, fiam!” című pályázatra. Székesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza felhívással fordult a magyar anyanyelvű pedagógusokhoz azzal a céllal, hogy 2013-ban, Szent István halálának 975. évfordulóján, államalapító királyunkhoz hasonlóan fogalmazzák meg intelmeiket.

 
1027-ben keletkezett az egyetlen magyar „királytükör”, azaz ekkor írta meg intelmeit Szent István király fiához, Imre herceghez. Ezt olvasva kellett a trónörökösnek megértenie, hogy milyennek kell lennie, azaz hogyan kell jó, igazságos, bölcs és erős királlyá válni.
 
A pályázat meghirdetésének célja, hogy napjaink pedagógusai Szent Istvánhoz hasonlóan foglalják össze, öntsék formába intelmeiket a ma fiataljaihoz. A pályázatnál a tematikai kötöttségen túl, terjedelmi, vagy formai korlát nincs.
 
A pályázat kiírói eredeti, máshol még nem szerepelt, meg nem jelentetett műveket várnak. A pályázat jeligés és a szervezők azt kérik, hogy a borítékra írják rá a jeligét. A pályázó nevét, lakcímét, lehetőleg az e-mail címét és telefonszámát egy kisebb lezárt borítékba helyezett cédulán tüntessék fel.
 
A beküldött írásokat háromtagú, szakértő zsűri értékeli.
 
Az első három helyezett 150, 125, illetve 100 ezer forint értékű könyvutalványban részesül.
 
A pályamunkák beérkezési határideje 2013. június 30.
 
Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a 2013/2014-es tanév városi tanévnyitó ünnepségén, a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolában kerül sor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >