Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Múzeumok Éjszakája minden korosztálynak
Múzeumok Éjszakája minden korosztálynak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 21.

Image Kiállítások, tárlatvezetések, filmbemutató, gyermek- és családi foglalkozások, koncertek egyaránt szerepelnek a Múzeumok Éjszakája székesfehérvári programjában. Az országos eseménysorozathoz ismét egyedülálló összeállítással csatlakozik a város. Szombaton délelőtt 10 óra és éjfél között igényes kulturális és szórakoztató programokkal várják a fiatalabb és az idősebb korosztályokat egyaránt.

 

A Múzeumok Éjszakája című kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezik meg minden évben hazánkban amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. Székesfehérvár ismét csatlakozott az országos kezdeményezéshez, idén 17 szervezet egyedülálló összefogásának köszönhetően 21 helyszínen 63 programmal várják a nagyközönséget június 22-én, szombaton, az év leghosszabb napján, Szent Iván éjszakáján. A délelőtt 10 óra és éjfél között zajló programokban szerepelnek gyermek- és családi foglalkozások, előadások, tárlatvezetések, de lesz színpadi program, lovagi bemutató, távcsöves bemutató, koncert és sok egyéb más is.

 


 

 

Évek óta hagyomány, hogy a Városháza is megnyitja kapuit a látogatók előtt. 18.00, 19.00 és 20.00 órakor az érdeklődők szakvezetéssel egybekötött sétára indulhatnak a 300 éves épületben.  Különleges eseménynek ad otthon a Városháza Díszudvara, ahol 21.00 órától vetítik Burján Zsigmond: „Fehéredő múlt” című, a város történetét feldolgozó filmjének II. részét. 22.00 órától ugyanitt az alkotás I. és II. részét egyben tekinthetik meg az érdeklődők. Különlegességnek ígérkezik a 16.00 órakor az Alumíniumipari Múzeumban megrendezésre kerülő Alu-go játszóház és a fémöntészeti bemutató.  

A székesfehérvári rendezvényeket hatéves kor felett kizárólag karszalaggal lehet látogatni, melyek minden helyszínen belépőként, az Alba Volán helyi buszjáratain pedig szombaton 16.00 órától menetjegyként használhatók. Az egyedi és divatos karszalagok megvásárolhatók elővételben a Tourinform Irodában, a Múzeumok Éjszakáján pedig minden helyszínen beszerezhetőek lesznek. A szalagok árából összegyűlt pénzt jótékony célra, hátrányos helyzetű Fejér megyei gyerekek múzeumlátogatására fogják fordítani.

A részletes program az alábbi linkeken olvasható:

http://muzeumok.szekesfehervar.hu/muzeumokejszakaja2013

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >