Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Helyi jeggyel a regionális autóbuszjáratokon Nyomtatás E-mail
Írta: NFM   
2013. június 21.

Image A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást köt arról, hogy 2013. július elsejétől a megjelölt és meghirdetett regionális járatok a településen belüli közlekedésre is igénybe vehetőek. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón számoltak be a menetrendi változásokról a fehérvári Városházán.

 

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: több megyeszékhelyen bevált, az utasok megelégedésére szolgáló gyakorlat, hogy a helyközi autóbuszok a városon belül helyi közlekedésre is használhatók. A megjelölt regionális járatok július elsejétől Székesfehérváron is helyi menetjeggyel és bérlettel, a helyi kedvezményrendszer keretei között vehetők igénybe. A helyközi buszok továbbra is csak a saját megállójukban vesznek fel és tesznek le utasokat, így menetidejük jelentősen nem növekedhet, egyes megállók között pedig akár gyorsabb eljutást is biztosíthatnak. A helyi közlekedésbe való bekapcsolásukkal a közlekedők sokkal szélesebb kínálatból választhatnak számukra megfelelő járatot változatlan árakon. 

"Akár naponta 950 új járatot is jelenthet a megjelölt helyközi autóbuszok bevonása, ami jelentős nagyságrendű bővülés a városi közlekedésben. Köszönöm ennek az együttműködésnek a lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Nagyon fontos lesz az első időszak, amelynek a tapasztalatait levonva még finomítható ez az új rendszer. Székesfehérvár Önkormányzata évről-évre jelentős összeggel járul hozzá a helyi közösségi közlekedés működtetéséhez. Ezért is döntött úgy a közgyűlés május végi ülésén, hogy tarifaemelést nem támogat, azaz a lakosság terhei nem nőhetnek, a szolgáltatás színvonala azonban nő a helyközi járatok bevonásával.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

 

 


 

Az Alba Volán július elsejétől táblával látja el minden olyan helyközi autóbuszát, amely helyi közlekedésre is igénybe vehető. Így a szélvédőn jól látható lesz, hogy a Székesfehérváron belül, két helyközi megálló között utazók mely járatokra szállhatnak fel helyi menetjeggyel, bérlettel. Július elsejétől több egyéb változás is életbe lép a fehérvári közösségi közlekedésben. Az újonnan bekapcsolt járatok miatt néhány útvonalon módosul az autóbuszok közlekedésének rendje. 

„Az Alba Volán Zrt. új menetrendet vezet be Székesfehérváron. A módosítások célja a költséghatékony szolgáltatás és a változó utazási szokásokhoz való alkalmazkodás.”– mondta el Németh Tamás vezérigazgató. 

Az utasok az elővételi pénztárakban elérhető tizenötezer szórólapon és több internetes portálon (köztük a szolgáltató honlapján:www.albavolan.hu) tájékozódhatnak a részletekről. Az új menetrendi kiadvány a tervek szerint június huszadika után megvásárolható lesz a pályaudvaron és a decentrumokban is. Az Alba Volán folyamatosan figyelemmel kíséri a menetrend betartását, az utazási igények alakulását, és szükség esetén kisebb kiigazításokat tesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >