Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow ANTHONY, A HARCOS AUSZTRÁL (-MAGYAR)
ANTHONY, A HARCOS AUSZTRÁL (-MAGYAR) Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 24.
A Nemzeti Sport elérte Anthony Olah-t, az Alba Fehérvár 23 éves új szerzeményét. A sportlap interjújából kiderül, a kosaras szülei Székesfehérvárról költöztek Ausztráliába, ő maga (egyelőre) nem beszél magyarul, de nagyon várja a fehérvári kalandot. Harcosságával lehet a bajnok és kupagyőztes csapat segítségére a következő szezonban, amelytől hasonló sikereket remél.

 

Anthony Olah a Nemzeti Sportnak elmondta, ügynöke révén került kapcsolatba az Albával. "Ez a szerződés elsősorban neki köszönhető. Remélem, hogy a következő szezonban hasonló sikereket érünk el, mint a legutóbbiban, s ebből én is kivehetem majd a részem."
 
A magyar származású játékos nemcsak magyar, hanem egyenesen fehérvári gyökerekkel rendelkezik. "Édesapám és édesanyám is magyar, Székesfehérváron éltek, mielőtt harminc éve Ausztráliába költöztek. Rengeteg magyar rokonom van, a szüleim tartják is velük a kapcsolatot" - árulta el a család kötődéséről Anthony, aki eddig egyszer, kilenc évesen járt hazánkban, s ahogy fogalmaz, "kulturális sokkot kapott" a két életforma közti különbségtől, ráadásul megtapasztalta, hogy nagyon nehéz a magyar nyelv. De azért ígéri, megpróbálja megtanulni...
 
 
Ami a kosárlabdát illeti, legutóbb a kanadai egyetemi bajnokságban, a Simon Fraser iskola színeiben 13 pont, 8 lepattanós átlaggal zárt, elsősorban magasbedobóként játszva.
 
"Kedvelem az erőkosárlabdát, s szeretem a kihívásokat, mint például amikor nagyobb és erősebb vagy kisebb és gyorsabb játékos ellen kell védekeznem és támadnom. Azt mondják rólam, hogy erősségem a harcosságomban rejlik, hogy nem ismerek elveszett labdát. A védekezésemre magam is büszke vagyok" - állítja az Alba új szerzeménye, aki azt is elmondta az interjúban, hogy bár a jelenlegi magyar kosárlabdát nem ismeri, Dávid Kornélról sokat hallott, irigylésre méltó, csodás karriernek tartja, amit az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos elért. Fehérváron személyesen is sokat beszélhetnek majd...
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >