Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megnyílt az Egészségpont
Megnyílt az Egészségpont Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. június 26.

Image Megnyílt az Egészségpont a Fehérvári Civil Központban. Az iroda egészségfejlesztő- és drogprevenciós feladatokat lát el a jövőben. A megnyitón részt vett dr. Cser- Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok és Párkányi András, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke.

 
A városi prevenciós iroda létrejötte Székesfehérvár Megyei Jogú Város, valamint az Echo- csoporton belül működő Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány összefogásával valósult meg. Az Egészségpont - mint a nevében is benne van - egészségfejlesztéssel, valamint az egészségtudatos életmód terjesztésével foglalkozik, információval rendelkezik az aktuális szűrővizsgálatokról, programokról.
 
Az iroda két munkatársa hétköznaponként 10 és 18 óra között várja a székesfehérváriakat a Fehérvári Civil Központban, ahol térítésmentes vérnyomás-, testzsír-, valamint cukorbetegség rizikófaktor mérést végeznek. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András nyitóbeszédében üdvözölte, hogy újabb, professzionális feladatellátásra alkalmas térrel gazdagodott a Fehérvári Civil Központ.
 
„Sikeres és erős várost egészséges fiatalok, egészséges polgárok által építhetünk. Székesfehérvár Önkormányzata igyekszik minden olyan kezdeményezésben, projektben partner lenni, amely közép- és hosszútávon támogatja az egészség megőrzését, a kockázatok kiszűrését, a szakszerű és korszerű tanácsadást, és – ha szükséges – a gyógyítást is.” A
 
polgármester kiemelte: a 21. század óriási kihívás elé állítja az egészségügyi szakembereket, hiszen manapság egyre több a cukorbetegséggel, magas vérnyomással és túlsúllyal küzdő fiatal, akiket szükséges meggyőzni az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságáról.
 

 
„A Fehérvári Civil Központot főként a fiatalabb korosztály keresi fel. Szeretnénk, ha saját érdekükben minél többen igénybe vennék az Egészségpont nyújtotta lehetőségeket! Természetesen várjuk az idősebbeket is, akik egyébként igen szép számban vesznek részt egyéb székesfehérvári szűrővizsgálatokon, szűrőnapokon. A Belvároshoz közel eső, akadálymentesített Egészségpont könnyen megközelíthető, elérhető és ingyenes mindenki számára.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.
 
„Székesfehérvár 2011-ben elfogadott Egészségfejlesztési Tervében szerepel az Egészségpontok létrehozása. Örömünkre szolgál, hogy a mai napon átadott prevenciós iroda új információs központként szolgálhat, melyet igyekszünk a jövőben széles körű tartalommal és különféle rendezvényekkel megtölteni.” – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
 
Mint mondta: tapasztalata szerint a székesfehérváriak – kihasználva a város adta sok-sok lehetőséget – egyre többet tesznek egészségük védelme érdekében. A civil szféra is felismerte ennek fontosságát, és partnerként közreműködött az Egészségpont létrehozásában.
 

 
„A Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány megalakulása óta (2006) azon munkálkodik, hogy az alapító okiratában rögzített célterületeken segítse a városban lakók életét. Ezek közül első helyen szerepel az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, a gyógyító-és rehabilitációs tevékenység.”- mondta Párkányi András, az alapítvány elnöke.
 
Célja többek között elősegíteni, hogy Székesfehérvár és vonzáskörzete drogellenes stratégiája minél hatékonyabban és eredményesebben valósuljon meg, valamint támogatni a régió egészségfejlesztő programjait.
 
Fontos célkitűzése továbbá, hogy a drogprobléma kezelésével és egészségfejlesztéssel foglalkozó szervezetek a lehető legnagyobb nyilvánosságot kapják, és olyan tevékenységeket is támogassanak, amelyek közvetve vagy közvetlenül hozzájárulnak a Közép-Dunántúl társadalmi nehézségeinek mérsékléséhez.
 

 
Az Alapítvány ezen célkitűzését támogatva jött létre Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával az Egészségpont Városi Prevenciós Iroda, mely tevékenységével közvetlenül segíti a város lakóinak egészséggel kapcsolatos szemléletformálását, valamint naprakész információkat szolgáltat az elérhető egészségügyi ellátásokról, az aktuális szűrővizsgálatokról.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >