Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 75 SZÁZALÉKOS TULAJDONRÉSZT SZEREZ A VÁROS A FEJÉRVÍZ ZRT-BEN
75 SZÁZALÉKOS TULAJDONRÉSZT SZEREZ A VÁROS A FEJÉRVÍZ ZRT-BEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 28.

Image A Városháza Nagytanács termének felújítása miatt a Hiemer-ház báltermében ülésezett ma délelőtt a város képviselőtestülete. A testület tárgyalt a szárazréti szociális városrehabilitációs programról, a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról, a város vagyona feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról is.


75 százalékos tulajdonrészt szerez a város a Fejérvíz Zrt-ben
 
A testület határozott arról, hogy Martonvásártól tulajdonrészt vásárol Székesefehérvár Önkormányzata a Fejérvíz Zrt-ben, amivel 75 százalék fölötti tulajdonrészt szerezhet a város a szolgáltató cégben. Ennek a cég irányításában van nagyon nagy szerepe szerepe – emelte ki a napirend tárgyalásánál a város polgármestere.
 

 
Csökkennek a lakossági kéményseprő díjak
 
A képviselők a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet megalkotása előtt felkérték a Kémény Zrt. vezérigazgatóját, hogy a társaság hatékony működésének fenntartása és a hatályos jogszabályokban és a közszolgáltatási szerződésben rögzített közszolgáltatási feladatok ellátása mellett, vizsgálja meg a társaság költségei minimalizálásának lehetőségét és ennek eredményéről írásban tájékoztassa a közgyűlést. A magánszemélyeknek csökken a kéményseprési szolgáltatások díja, a közületek esetében azonban várhatóan több lépcsőben cxsökkenek majd a díjak.
 
Rendelet a város vagyona fölötti tulajdonosi jogok gyakorlásáról
 
Megalkotta a testület a Székesfehérvár vagyonáról és vagyona feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló önkormányzati rendeletet. Az állam és a helyi önkormányzatok tulajdonában álló vagyon megőrzésének, védelmének és a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodásnak a követelményeit, az állam és a helyi önkormányzatok kizárólagos tulajdonának körét, a nemzeti vagyon feletti rendelkezési jog alapvető korlátait és feltételeit szabályozza. A nemzeti vagyonnal való gazdálkodásban, új fogalmakat, szigorúbb szabályokat vezetett be az országos jogszabály és az önkormányzatok kötelezettségévé tette az új szabályozás alapján az önkormányzati rendeletek felülvizsgálatát.
 

 
Helyi Esélyegyenlőségi Program 2013-2017
 
Elfogadták a 2013 és 2017 közötti Helyi Esélyegyenlőségi Programot, melynek célja, hogy az élet valamennyi területén megelőzze a hátrányos megkülönböztetést, és elősegítse az egyes társadalmi csoportok tagjainak esélyegyenlőségét. A Helyi Esélyegyenlőségi Program elemzi a településen a hátrányos helyzetű csoportok helyzetének alakulását, meghatározza ezen csoportok esélyegyenlőségét elősegítő célokat és a célok eléréséhez szükséges feladatokat és forrásokat. Az esélyegyenlőségi program elkészítése során a város számos köznevelési, szociális, gyermekjóléti, civil és egyházi szervezettel, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatallal egyeztettek. 

Támogatás az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatnak
 
A 2012/2013 NBI-es férfi kosárlabda-bajnokságot sikeresen, bajnoki címmel és kupagyőzelemmel záró Alba Fehérvár kosárlabda csapat vezetősége azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy 6 millió forint támogatást biztosítson az idény befejezésével kapcsolatosan felmerülő működési költségek céljára. A kérelmet a testület támogatta.
 
Vízvezeték felújítás a Széchenyi utca burkolatcseréje előtt
 
Kiírta a testület a Széchenyi út és a Vörösmarty tér alatt lévő ivóvízvezeték felújítására a közbeszerzési eljárást. A Saára Gyula útfelújítási programban szereplő Széchenyi út (Vörösmarty tér és Horváth István út közötti szakasz) alatt húzódó azbesztcement ivóvízvezeték elöregedett és felújításra szorul. A terület forgalmi szempontból különösen érzékeny, a város egyik fontos csomópontja, így az alatta lévő vezeték az új útpályára kockázatot jelenthet. A vízvezeték kiváltás a Vörösmarty térre csatlakozó Vak Bottyán köztől indul és a Horváth István utcai becsatlakozásig 379.4 méter hosszban épül majd.
 


Közbeszerzési eljárásokat indított a testület

A testület megindította a közbeszerzést a Koronás Park projekthez kapcsolódó turisztikai attrakciókra és a Quies Gorsiense Gorsium, a kikapcsolódás antik szigete című projekttel kapcsolatos közbeszerzési eljárást is. 

Támogatás a Kertbarát Klubnak
 
Elfogadta a testület a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület támogatását. Az elmúlt hetekben a városban tevékenykedő cégek (Vadex, Depónia, Városgondnokság, Denso) támogatásával, és a leendő kertbérlőkkel társadalmi összefogás keretében, önerőből folyik a Palota-kert kialakítása a Bőrgyár mellett. A terület körbekerítése és az ágyások kialakítása is megtörtént. A kert műveléséhez szükséges szerszámok biztosítására, a közösségi tér kialakításához és a palánták locsolásához szükséges talajvíz-kút kialakításához a Kertbarát Egyesület anyagi forrással azonban nem rendelkezik. A környezetvédelmi alapból idén egymillió forinttal támogatja a város a klub terveinek megvalósítását.
 

 
Beszámolókat és üzleti terveket fogadott el a közgyűlés
 
Elfogadta a Logisztár Székesfehérvári Logisztikai Szolgáltató Központ Tulajdonosi és Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság, a Fejérvíz Fejér Megyei Önkormányzatok Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft. üzleti terveit a testület és ugyancsak elfogadta a Széphő 2012-es konszolidált beszámolóját.
 
 A képviselők elfogadták a Videoton Labdarúgó Közalapítvány, az Önálló Főiskolai Közalapítvány, a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány, a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány, a Székesfehérvár Nemzeti Emlékhely Közalapítvány, a Vállalkozást és Egzisztenciateremtést Elősegítő Közalapítvány közhasznúsági tevékenységét is.
 
 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >