Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Országos Honismereti Akadémia Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. július 03.

Image Elkezdődött a péntekig tartó a XLI. Országos Honismereti Akadémia, melynek ezúttal Székesfehérvár ad otthon a 2013-as Emlékév keretében. A „Magyarok tündöklő csillaga – Szent István királyunk emlékezete” című akadémiára az ország minden részéről és a határainkról túlról is érkeztek vendégek. A  programok minden érdeklődő számára nyilvánosak és ingyenesek.

 
A 2013-as Szent István Emlékév egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet Székesfehérvár történelmi szerepére, értékeire. Az esztendő egyik kiemelkedő programjaként városunk ad otthont július első hetében a XLI. Országos Honismereti Akadémiának, melyet a Honismereti Szövetség, a Fejér Megyei Honismereti Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata szervez.
 
A programra a szövetség 130 elkötelezett tagja érkezik az ország különböző pontjairól és határon túlról.
 

 
Az Akadémia ünnepélyes megnyitójára a Kodolányi János Főiskola Szabadságharcos úti főépületében került sor. A köszöntők elhangzása után átadták a honismereti mozgalom kitüntetéseit, majd  emlékfa-ültetésre került sor a Jávor Ottó téren.
 
A résztvevők ezután megismerkedtek a város közgyűjteményeivel, helytörténeti nevezetességeivel, és a Magyar Szent Család ereklyéivel.
 

 
Az akadémia következő napjain Szent Istvánról szóló előadások hangzanak el, illetve a szekcióüléseken az uralkodó Kárpát-medencei emlékezetéről, személyéhez kötődő emlékjelekről, emlékhelyekről és a néphagyományban megjelenő alakjáról is szó lesz.
 
Július 4-én, csütörtökön a résztvevők tanulmányútra indulnak Fejér megyébe. Az utolsó napon, pénteken a szekcióvezetők beszámolójával és a hét értékelésével zárul a Honismereti Akadémia.
 

 
A programok – a tanulmányút kivételével – minden érdeklődő számára nyilvánosak és ingyenesek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >