Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Világi és egyházzenei dallamok a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. július 04.

Az Osztravai Vegyeskórus vendégszerepel Székesfehérváron. A Csehországból érkező közel harmincfős énekkar a Hiemer-ház előtt ad koncertet ma, 16.00 órától.

 

Világi és egyházzenei dallamok is felcsendülnek az Osztravai Vegyeskórus csütörtöki koncertjén Székesfehérvár Belvárosában. A Csehországból érkező közel harmincfős énekkar a Hiemer-ház előtt lép fel 16.00 órától.

A Sziléziai Osztravai Kórus 1989-ben alakult a csehországi Osztrava városában. A kórus megalapítása óta sok sikert ért el, amelyek garantálják a fellépések minőségét, illetve kellemes hangulatát is. Fennállása során fellépett Európa számos országában, énekelt dél-Spanyolországban, Nagy-Britanniában vagy Norvégiában, de Amerikában és Ázsiában is.

Repertoárja magába foglal világi és egyházi énekeket, mindenféle zenei stílust, régi mesterek és kortárs művészek alkotásait, spirituálékat, evangéliumokat, népdalokat és műdalokat egyaránt. A kórus az éneklés rajongóiból, diákokból, tanárokból áll. Művészeti vezetőjük és karmesterük doc. Jan Spisar Ph.D, aki az Osztravai Egyetem zeneművészeti karának egyik vezetője.

 A huszonnégy éve működő énekkarnak hat CD-je készült eddig. A kórus többek között részt vett több nemzetközi fesztiválon Mexikóban, Uruguayban, Thaiföldön. Koncerteztek már Ukrajnában, Romániában, Nagy-Britanniában és Lengyelországban is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >