Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kezdődjék a küzdelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 19.

ImageHosszú hetek fáradságos munkája, embert próbáló felkészülése után Ted Sator vezetőedző és csapata, az Alba Volán megkezdi szereplését a 2008/2009-es EBEL-idényben. A barátságos mérkőzések, a kísérletezgetés ideje lejárt. Indul az Erste Bank Eishockey Liga új idénye. Az első fordulóban az Alba Volán Linzben, a Black Wings otthonában lép fel 19:15-től. A kék-fehérek célja nem is lehet más, mint bizonyítani: a tanulóév véget ért. Zajlott az élet a Linz háza táján a héten, a csapat ugyanis hétfőn vehette át az előző szezonban kiérdemelt osztrák bajnoki ezüstérmeket.

A múltba révedés azonban már véget is ért ezzel, ugyanis pénteken az Alba Volánt fogadják.

"A fehérváriak ellen mindig nehéz játszani" - vélekedett a Linz támadója, Markus Schlacher. "Az utolsó pillanatig harcolnak, az állástól függetlenül. Ehhez kemény, ütközős kontrajáték társul, ami az elmúlt szezonban bizony nem mindig ízlett nekünk."

Tavaly négyből háromszor a Linz nyert, ám ez már a múlt. Csak előre szabad nézni, véli Schlacher is: "Jól rajtot szeretnénk venni a bajnokságban, ezért a mérkőzésen is fontos, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Természetesen éppen ennyire lényeges, hogy hátul is stabilak maradjunk." A fiatal csatár nagy lehetőség előtt áll, Jim Boni vezetőedző ugyanis az első sorba jelölte a tehetséget Rob Shearer és Pat Leahy mellé.

A neves szakember alig leplezi izgatottságát a kezdés kapcsán: "Végre megkezdődik! Most majd kiderül, az ellenfeleinknek mi az erőssége és a gyenge pontja, és hogy ki hogy erősített a nyáron. Tíz csapat áll a rajtvonalnál, és bármelyik esélyes lehet a végső győzelemre. Mindent elkövetünk, hogy a mezőny első felében legyünk."

A Black Wings vezetősége minden papírt beszerzett, így a négy nappal ezelőtt szerződtetett hátvéd, Ray DiLauro akár már a Volán ellen pályára léphetne. Ám a szakvezetés csak a vasárnapi, VSV elleni meccsen számít először a bekk szolgálataira. Az Alba Volán teljes csapattal veszi az irányt Linz felé, mindenki egészséges és elszántan készül a bevetésre. Nem tart a csapattal Todd Jackson, akivel elválnak klubunk útjai.

Ted Sator vezetőedző átgondolta a sorok összeállítását, és úgy döntött, hogy az első sor hátvédpárja Horváth András és Tokaji Viktor lesz, centerposzton Ocskay Gábor, a jobbszélső posztján Palkovics Krisztián kap szerepet, a balszélső pedig Fekete Dániel lesz. A második sor centerpostztját Nathan Martz kapja meg, mellette Sofron István és Kovács Csaba rohamozza majd a linzi kaput. Hátul a Forsyth-Bonni védőpáros takarít majd. A harmadik védősort Jobb Dávid és Andreas Byström alkotja, előttük a Hegyi-Nagy-Vaszjunyin trió tevékenykedik majd. Bevethető csatárcsere lesz még Fodor Szabolcs, a kapuban pedig Szuper Levente kezd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >