Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Gyenge játékkal sovány Vidi-siker a montenegrói "MTK" ellen
Gyenge játékkal sovány Vidi-siker a montenegrói "MTK" ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2013. július 05.

Image Nagyon finoman fogalmazva is meglehetősen visszafogott, harmatos játékkal a vártnál jóval kisebb arányú, 2-1-es győzelmet aratott a szinte csak fiatalokból álló Mladoszt Podgoricaellen hazai pályán a Videoton labdarúgó csapata az Európa-liga első selejtezőfordulójának első összecsapásán, így legkevésbé sem dőlhet hátra a jövő heti visszavágó előtt.

 
A mérkőzés elején talán még félig az öltözőben voltak a fehérvári játékosok, amikor alig több, mint egy perc elteltével a jobbhátvéd helyén szereplő Filipe Oliveira bűn gyengén helyezkedett egy ártalmatlannak tűnő vendég próbálkozásnál a 16-oson belül, majd ütemtelenül belépve Szeratlics elé felborította az őt megelőző podgoricait, - 11-es!
 
A hirtelen jött ajándékot magabiztosan gólra is váltotta Markovics, így szinte még el sem kezdődött a meccs, máris hátrányban volt a totális favoritnak kikiáltott Videoton, amely a folytatásban igyekezett felpörgetni a játék iramát és gyorsan egyenlíteni, de ez nem sikerült, mert játéka nagyon lassú, körülményes és a végjátékban pontatlan volt. A 36. percben aztán egy bal oldali beadásnál Vinícius először -vétlenül, de egyértelműen- kezezett, majd közelről a hálóba talált, ezzel egalizált a hazai együttes. 1-1 !
 
Ezt követően is maradt a hazai fölény, majd alig 5 minutummal később már vezetett José Gomes vezetőedző csapata: Gyurcsó Ádám 25 méteres szabadrúgásból lőtt gyönyörűen Vujadinovics kapujának bal sarkába. 2-1 !
 
Ekkor aligha hitte bárki is a Sóstón, hogy a következő bő félidőnyi játék alatt egyetlen gól sem esik, sőt, egyetlen igazán említésre méltó esemény, pedig ez történt! A második félidőben az első játékrészben tapasztaltnál is rosszabb felfogású, körülményesen, lassan, minden tűz nélkül focizgató Videotont láthatott a közönség, így maradt a 2-1, nyert a hazai alakulat, de sok minden jár ezért a produkcióért, csak sűrű gratuláció nem.
 
Egy rendkívül korlátozott képességű, gyengécske, viszont nagyon lelkes, fiatal csapat ellen hagyott bőven kérdőjeleket a visszavágóra a piros-kék egylet. Az vigasztalhatja a Vidi vezetőit és szurkolóit, hogy ennél gyengébben, motiválatlanabbul nem nagyon lehet játszani, s az ellenfél sem lesz jobb a második meccsen sem, így még mindig nagy meglepetés lenne, ha nem a fehérvári gárda jutna tovább.
 
Mindazonáltal ez a mostani teljesítmény intő jel kell, hogy legyen a hazai pontvadászatban bajnoki aranyra, az EL-ben pedig ismét a főtáblára hajtó csapat számára, egy talán még időben érkező intő jel. Össze kell, hogy kapja magát a Vidi, nincs mese!
 
A Mladost elleni visszavágóra egyébként jövő héten csütörtökön (július 11-én) 18 órakor kerül sor Montenegróban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >