Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megjelent a 8-as főút Székesfehérvár nyugati elkerülő III. szakasz tendere
Megjelent a 8-as főút Székesfehérvár nyugati elkerülő III. szakasz tendere Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. július 05.

Image A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben közzétette a 8-as főút Székesfehérvár nyugati elkerülő III. szakaszához kapcsolódó nyílt közbeszerzési felhívást. A közel 7 km hosszú 2x2 forgalmi sávos, 110 km/h sebességű elsőrendű főúton 2 db különszintű csomópont és 8 db közúti híd épül meg várhatóan 2016-ig.

 

Mint ismeretes, Magyarország Kormánya 1320/2012. (VIII. 30.) számú határozatában döntött úgy, hogy a Közlekedés Operatív Program keretében finanszírozott és finanszírozandó beruházások közül kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a 8. számú főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszának megépítését. Ennek is köszönhetően várhatóan 2016 nyarára elkészülhet a beruházás.

Székesfehérvár Önkormányzata nagy örömmel olvasta a Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívást. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a kiírás kapcsán úgy fogalmazott, hogy az elkerülő út hosszú évek óta húzódó problémájának közelgő megoldása az egyik legnagyobb sikere lehet a városnak. A város polgármestere kiemelte, hogy a befejező szakasz megépülése nemcsak a közvetlenül érintett Feketehegy-Szárazrét számára fontos, hanem az egész városnak, hiszen tovább fog csökkenni a belső városrészek forgalma és környezeti terhelése egyaránt.

 


 

 

A most közzétett nyílt közbeszerzési eljárás során ajánlatot az tehet, akinek az utóbbi három évben a közútépítésből származó összes bevétele elérte a nettó tízmilliárd forintot. Emellett be kell mutatni egy legalább öt kilométeres kétszer két forgalmi sávos gyorsforgalmi út építését, mint referenciát. Az ajánlattételi határidő 2013. augusztus 22-e. Ahogy az a dokumentumból kiderül: a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló cég lesz a nyertes.

Eredményes közbeszerzési eljárás esetén a nyertes vállalkozóval év végén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megköti a szerződést. A munkálatok a szerződéskötést követően kezdődhetnek. Az elkerülő építése várhatóan 2016 nyarára befejeződik. A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretein belül valósul meg. Az elkerülő út megépítése a 450 milliárd forint értékű infrastrukturális program egyik eleme.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >